Kézilabda

2018.03.07. 10:00

A Kozármisleny fellépett a dobogóra

Nagyon jól szerepel a Kozármisleny NB I. B-s női kézilabdacsapata, amely a hétvégi győzelmének köszönhetően már a dobogóról várja a folytatást. Nemcsak az eredmények jönnek ebben a szezonban, hanem a szurkolók is: jó látni, hogy a hazai meccseken rendre tele a csarnok.

K. Mayer András

Fotó: Löffler Péter

Amikor a szezon előtt beszélgettünk a kozármislenyi csapat játékosaival, nagyon egy húron pendültek, már ami a célokat, a vágyakat illeti. Szinte kivétel nélkül mindannyian úgy fogalmaztak, hogy ott szeretnének lenni az élbolyban, s lehetőség szerint érmet akarnak szerezni. Úgy tűnik, jól lőtték be az erőviszonyokat.

Kovács Tamás együttese most, a tavaszi ötödik forduló után végre fellépett a dobogóra, s egy kézzel már fogja azt a bronzérmet. Ehhez egyrészt kellett az, hogy az öt mérkőzéséből négyet megnyerjen (csak az éllovas, s már dimenziót képviselő Mosonmagyaróvártól kapott ki), másrészt kellett az addigi harmadik helyezett Swietelsky-Szombathely bukdácsolása is (itt a mohácsi lányok segítettek be egy idegenbeli győzelemmel) – s az sem volt mellékes, hogy kiváló szurkolótábor állt össze Kozármislenyben, amely rengeteget segít, s amely előtt szinte lehetetlen veszíteni.

– A hazai mérkőzések ünneppé váltak. Aki kilátogat egy meccsünkre, nemcsak azt az élményt kapja, hogy megnézhet egy bajnokit, hanem különböző játékok segítségével aktív tagjává válik egy-egy fordulónak, és így akár sajátjának is érezheti a megszerzett pontokat. És abból most szerencsére sok van – fogalmazott Kovács Tamás, a Kozármisleny elnöke, egyben a csapat vezetőedzője.

A csapat pedig egyre több sikerélménnyel ajándékozza meg szurkolóit. Köszönhetően többek között annak, hogy a nyáron kellőképp megerősítették a keretet, mert tisztában voltak azzal, hogy a 2017/2018-as szezon minden idők egyik legerősebb bajnoksága lesz: ezúttal ugyanis öten esnek ki, s nem mellesleg egyre több, az élvonalat is megjárt játékos szerepel a csapatokban.

– Egyesületünk, mint Délnyugat-Magyarország legnagyobb és legeredményesebb utánpótlásnevelő klubja pedig nem akar lemaradni. Szeretnénk, ha a feltörekvő fiataloknak lenne helyi célja, lennének helyi példaképei.

A Kozármisleny jelenleg 27 ponttal áll a harmadik helyen, a Mosonmagyaróvár 34-gyel vezet, a második NEKA együttesének 32, a negyedik Swietelsky-Szombathelynek 26 pontja van. Nemsokára, március 17-én, szombaton Vig Vivienék pont a mögöttük álló szombathelyieket fogadják, ezen a meccsen tehát óriási csata várható, hiszen a bronzérem a tét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában