kosárlabda

2018.05.21. 21:57

Itt a vége: harmadszor is kikapott a PVSK az Albától

Nem játszott jól a PVSK, kikapott és be is fejezte a bajnokságot.

Sz. M.

Szeretünk néha álmodozni. Arról, hogy megnyerjük a lottót, hogy egyszercsak jön egy jótündér és kívánhatunk hármat, vagy épp arról, hogy a PVSK-Veolia férfikosár-csapata majd nyerni fog Székesfehérváron. Nos, a valóságban e három eshetőség nagyjából azonos eséllyel fordul elő. És persze erre mondhatja bárki – joggal –, hogy bőven elég, ha csak egyszer történik meg a „csoda”. Csak sajnos amikor ébredés után eltelik pár perc, az álomvilág már nagyon messzire jár. Pont ez történt a PVSK-val Fehérváron hétfő este.

A negyeddöntős párharc első két meccse után 2-0-s hátrányban lévő pécsiek azért utaztak az Alba otthonába, hogy életben maradjanak. És kétségtelen, hogy némi esély mutatkozott is arra, hogy nyerjen idegenben. Csakhogy ahhoz mindenek előtt nagyon jól kellett volna játszani, a pécsieknek ez azonban nem sikerült tegnap este. Nemhogy nagyon, még csak kicsit sem volt jó az, amit láttunk. Nagyjából mindent elmond egyetlen statisztikai adat: 19 labdát adott el a PVSK az Alba ellen. Így pedig olyan sok értelme már nincs is sima vereség okait keresgélni.

Kár érte, mert Budimirék küzdőszellemével, harciasságával nem volt baj. Szívvel-lélekkel próbálkoztak a Párducok, de annyi hibát követtek el, hogy azzal maguknak tették esélytelenné a meccset. Az Alba így 3-0-val zárta le a negyeddöntőt, a négy között pedig várhatja a Falco–Zete párharc továbbjutóját. A PVSK számára pedig véget ért a szezon.

Alba Fehérvár–PVSK-Veolia 77-58 (21-13, 18-17, 21-14, 17-14)

Kosárlabda-NB I., férfiak. Negyeddöntő, 3. mérkőzés. Alba Fehérvár: Hill 8, HARRIS 15/3, SIMPSON 17/6, Lóránt 9, Keller Á. 4. Cs.: HORTON 11, Kovács Á., Mohammed 10/3, Filipovity 3/3, Keller I. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. PVSK-Veolia: Durham 15/6, Brooks 9, Antóni 3/3, BUDIMIR 20/12, Harazin. Cs.: Supola, Sarlija 4, Simon K. 5/3, Bíró O. 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában