kosárlabda

2018.05.18. 21:25

Okosabban kellett volna...

Jó meccset játszott a PVSK-Veolia a negyeddöntő második összecsapásán az Alba-Fehérvár ellen hazai pályán, de a végjátékot jobban bírta az ellenfél amely három ponttal nyert, így már 2-0-ra vezet a három nyert meccsig tartó párharcban.

Szakács Miklós

Az azért elég gyorsan kiderült a PVSK-Veolia Alba Fehérvár elleni tegnap esti mérkőzésén, hogy a pécsiek nagyon sokat tanultak a két csapat keddi, fehérvári találkozójából. Például azt, hogy a tiszta helyzeteket bizony be kell dobni. És az első negyedben be is dobták Budimirék, ami a kezük ügyébe került. Az mondjuk más kérdés, hogy az első tíz perc mind a két oldalon a kemény védekezésről szólt. Csattantak a faultok, és néha akárhogy próbálkozott a két csapat, nem nagyon tudott helyzetig jutni. Ennek fényében az, hogy vezettek a hazaiak kimondottan jól tudott esni a pécsi lelkeknek a keddi harminc pontos zakó után.

Az meg aztán pláne, ami a második negyed első felében következett. A PVSK ugyanis lehozott úgy négy és fél percet, hogy az Alba csupán egyetlen pontot tudott szerezni. Átszellemülten védekezett Csirke Ferenc együttese, támadásban pedig ezúttal a triplák helyett a fifikás megoldások játszották a főszerepet. Hol úgy, hogy Harazin fejezett be egy-egy akciót, hol pedig úgy, hogy épp ő adott zseniális passzt a lábak között Brooksnak

Persze azt azért lehetett sejteni, hogy a vendégek nem fognak leragadni itt, egy időkérés után villámgyorsan vissza is jöttek 29-20-ról, három perccel a félidő vége előtt már azért kért másodszor időt Csirke Ferenc, mert egál volt a meccs. Ez már használt is, és végre újra elkezdtek beesni a hazai dobások. Az első félidőt 38-35-re nyerte a Pécs, mindezt úgy, hogy Veljko Budimir hamar összegyűjtött három személyi hibája miatt gyakorlatilag a második negyedből jó hét percet a padon csücsült.

A második félidő viszont nem úgy indult, ahogyan azt Csirke Ferenc megálmodta. Hacsak nem azt álmodta meg, hogy két percig nem tud betalálni csapata miközben a vendégek átveszik a vezetést. Merthogy pont ez történt. Mielőtt azonban belesüppedtünk volna a lemondó életérzésbe, újra villantott egyet a Pécs. Durham és Budimir nagyon fontos pontjaival ismét a hazaiak vezettek – volt, hogy már 7-8 ponttal is, ebből végül öt maradt meg az utolsó negyedre. Ahol újra csak elléptek Csirke Ferenc tanítványai, majd megint visszajött a meccsbe az Alba. A nagy hullámzásnak az lett a vége, hogy 76-76-nál már épp készültünk volna lélekben a hosszabbításra, amikor egy buta fault miatt a kosárra még büntetőt is dobhatott az Alba. Innentől pedig már nem adta ki a kezéből az előnyt.

A pécsiek szívével nem volt baj, az akarat sem hiányzott. Egy picivel okosabb játékra azonban szükség lett volna, főleg a hajrában. Így 2-0-ra vezet az Alba, amely hétfőn, Fehérváron le is zárhatja a párharcot.

PVSK-Veolia–Alba Fehérvár 79-82 (21-19, 17-16, 21-19, 20-28)

Kosárlabda-NB I., férfiak. Negyeddöntő, 2. mérkőzés. Pécs, 1500 néző. V.: Benczúr, Boros, Fodor. PVSK-Veolia: DURHAM 18/6, Brooks 15/3, Antóni 13/9, BUDIMIR 18/9, Sarlija 2. Cs.: Bíró O., Supola 5/3, HARAZIN 8, Simon K.. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Alba Fehérvár: Hill 11/3, Harris 5, SIMPSON 12/6, LÓRÁNT 15/3, Keller Á. 6. Cs.: Horton 9, MOHAMMED 12/3, Kovács Á. 8/6, Filipovity 4. Veztőedző: Dzunics Braniszlav.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában