Kosárlabda

2018.06.12. 14:10

A lányok és a fiúk is az élen végeztek

A nemzetközi porondon, erős délszláv együttesek között is remekelt a Rátgéber Akadémia kadett lány és junior fiú csapata: mindkettő megnyerte a Regionális Ligát.

K. Mayer A.

A sorozat utolsó mérkőzéseit mindkét együttes Újvidéken játszotta, az Ivica Mavrenski által irányított U18-as fiúk a Szabadkát verték nagy csatában 70-66-ra, míg Marija Ninkovics tanítványai, az U16-os lányok a házigazdák ellen győztek 72-53-ra.

– Számunkra a Regionális Liga rendkívül fontos, gratulálok a lányoknak az első helyezéshez – fogalmazott Marija Ninkovics, a lányok vezetőedzője. – A nemzetközi mérkőzések mindig nagy jelentőséggel bírnak a játékosok egyéni, és a csapat fejlődését tekintve is.

Lehetőségünk nyílik más játékstílusokat megismerni és más kosárlabda-kultúrával találkozni. A tapasztalatszerzéshez hozzájárul, hogy lányaink olyan ellenfelekkel kerülnek szembe, akikkel korábban nem, ilyen körülmények mellett nagyobb szerep jut a gyors alkalmazkodási készségnek. Szeretném megköszöni a szakmai stábnak, Hujber Évának, Jágity Csabának, Hartung Anitának és Lukács Bélának a kiváló együttműködést.

– Gratulálok csapatomnak a bajnokság megnyeréséhez, és főleg ahhoz, hogy bizonyítottuk, a délszláv régió erős csapatai ellen is fel tudjuk venni a kesztyűt. Mindig nagyszerű lehetőség nemzetközi szinten megmérettetni magunkat, örülök, hogy játékosaim éltek a lehetőséggel és sokat fejlődtek a sorozat során – mondta Ivica Mavrenski, a fiú csapat vezetőedzője.

A lány csapat tagjai: Bodor Anna, Csényi Anna, Drávecz Boróka, Fekete Fruzsina, Habling Lara, Heckenberger Hédi, Heinek Kata, Kiss Viktória, Koltai Anna, Laczkó Sára, Lauer Vanessza, Molnár Viola, Pénzes Kíra, Ina Radakovic, Ilina Selcova, Solymosi Panna, Szamosi Laura, Szamosi Viktória, Vajdics Petra, Vajdics Virág, Milica Vojinovic. A fiú csapat tagjai: Balaskó Bertalan, Borsos Balázs, Alekszej Carev, Erdei Ádám, Fekete Dávid, Gergely Péter, Herger Salamon, Horváth Bálint, Horváth Csanád, Valentino Karanfilovski, Kovacsics Ákos, Mezei Máté, Scherer Bálint, Szentpáli Bence, Tóth Máté, Vad Bence, Váits Olivér, Vanja Vukas.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában