Diszkoszvetés

2018.09.12. 14:57

A sérülés már a múlté, Illés Dorián bronzérmes

A diszkoszvetőknél a PVSK tehetsége, Illés Dorián képviselte hazánkat az Olaszországban, Majanóban megrendezett nemzetközi gyermek és serdülő atlétikai viadalon.

K. Mayer A.

A népes mezőnyt huszonkét csapat alkotta, Olaszország több régiója mellett többek között San Marino, Csehország, Ausztria, Lengyelország, Horvátország és Szerbia is indította versenyzőit.

Illés Doriánnak alaposan oda kellett tennie magát, ugyanis nem a serdülőknél megszokott 1 kg-os, hanem az ifik 1,5 kg-os diszkoszával versenyeztek. A tizenhat induló között a PVSK reménysége dobogóra állhatott, bronzérmet szerzett – köszönhetően a 32,68 méteres eredménynek.

– Csodálatos érzés volt ezen a rendezvényen részt venni – fogalmazott Illés Dorián. – Örülök, hogy tagja lehettem ennek a csapatnak. Köszönettel tartozom azoknak az embereknek, akik bizalmat szavaztak nekem és hittek bennem. Ez az érem éppúgy őket is illeti.

Edzője, Nagy Ákos elmondta, tanítványa szereplése kérdéses volt ezen a versenyen, ugyanis a nyár közepén elszakadt a külső bokaszalagja. A felkészülés során vigyázniuk kellett arra, nehogy kiújuljon a sérülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában