Labdarúgás

2018.09.14. 15:25

Dicsőbb jelen és jövő

Nagy változásokon megy keresztül a PTE-PEAC labdarúgó-szakosztálya, amelynél az új vezetőség jelentős célokat fogalmazott meg.

K. Mayer András

„Történelmi pillanat előtt állunk” – fogalmazott tegnap Ács Pongrác, a PEAC elnöke. Nem túlzó a kijelentés, hiszen ha a közeli és távolabbi jövőben valóban megvalósítják a terveket, akkor a szép múlttal rendelkező labdarúgó-szakosztálynak „még dicsőbb jelene és jövője lehet”. A sportvezető hozzátette, az egyetem és a város vezetése komoly célokat tűzött eléjük, s miután a futball iránti elkötelezettség mindkét részről adott, a siker garantált.

Ahhoz, hogy a jövőben valóban még szebb eredményeket produkáljon a PEAC, kell a stabil anyagi háttér is. Épp ezért fogadta nagy örömmel a szakosztály vezetősége a leendő szponzor két képviselőjét, akikkel aztán alá is írták az előkészített szerződést.

A labdarúgó-szakosztály közelmúltban megválasztott új elnöke, Cziger Sándor lapunknak elmondta, elsődleges céljuk az, hogy megkeressék helyüket a pécsi labdarúgásban. Szeretnék szélesíteni a bázisukat, ennek érdekében vonzóvá akarják tenni a klubot a szülők (és persze gyermekeik) számára.

– Egy életpályamodellt kínálunk azoknak, akik a jövőben minket választanak – mondta Cziger Sándor. – A PEAC-nál minden adott ahhoz, hogy egy hétéves kisgyereket egészen felnőtt koráig elkísérjünk: kapcsolatban vagyunk általános és középiskolákkal, itt van az egyetem, vagyis a nálunk futballozó fiatalok sportszakmai téren és a tanulás szempontjából is mindent megkapnak.

Kérdésünkre a sportvezető hozzátette, a PEAC felnőtt csapatától is előrelépést várnak: a megye I.-ből fel szeretnének majd jutni az NB III.-ba.

– Nemcsak látogatóba szeretnénk odakerülni, hanem ott is akarunk maradni hosszabb távon, s meghatározó szerepet kívánunk játszani – mondta Cziger, hozzátéve, hogy a szakosztály otthona átmenetileg marad a Verseny utca, de biztosan lesznek infrastrukturális fejlesztések, amelyeknek egyelőre keresik a lehetőségeit.

Cziger Sándor lett az új elnök

A PEAC labdarúgó szakosztályát nagyon hosszú ideig (2001-től) Georgiou Grigorisz vezette, ám nemrég lemondott. Két hete megválasztották az új szakosztályelnököt, aki Cziger Sándor lett – megfogalmazása szerint annakidején négy gyönyörű évet futballozott a PEAC-ban, tehát van kötődése az egyesülethez.

A szakosztály vezetősége is átalakult, új tagok is bekerültek a testületbe, amely jelenleg így néz ki: dr. Turi Ákos, dr. Tamás Lajos, Illés József, Arnold Antal, dr. Lénárd Sándor, Bódis Tamás, Schmidt József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában