Tenisz

2018.09.14. 14:24

Egyre szebb dolgokat művelnek már párosban

Továbbra is sikerrel veszi az akadályokat a Pécs Városi Tenisz Club tehetsége, Bartha Panna.

K. Mayer A.

Barta Panna teniszezõ

Fotó: L. L.

A Budaörsön 14 évesek számára megrendezett nemzetközi versenyen egyesben ugyan kikapott a nyolc közé jutásért egy horvát lánytól, párosban viszont a döntőig menetelt a budapesti Mihálka Zsófia oldalán, sőt, meg is nyerték a finálét.

– Egyesben látszott rajta, hogy nagy volt a hajtás az utóbbi időben, mentálisan fáradtnak tűnt – mondta edzője, Guoth Ambrus (aki Sáros Zoltánnal együtt készíti fel). – A páros viszont nagyon tetszett. Jó volt látni, hogy úgy játszanak már, ahogy egy párosnak kell, érzik, mit kell tenniük. Szépen csinálták!

Ezt követően Székesfehérváron indult Bartha egy első kategóriás hazai versenyen, amelyen aztán mind egyesben, mind párosban (ismét Mihálka Zsófiával) győzelemnek örülhetett.

– Ráadásul úgy, hogy játszmát sem veszítettek a verseny alatt – mesélte Guoth Ambrus, aki hozzátette, a hétvégén már Budapesten játszik tanítványa egy 16 évesek számára kiírt versenyen, majd indul a felnőtt országos bajnokság selejtezőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában