Fekvenyomás

2018.09.07. 13:22

Megmutatta, a lehetetlen nem létezik

Szegény családból származik, hátrányos helyzetűeket segítő gimnáziumba jár, mégis kitűnő tanulónak és ifjúsági fekvenyomó Európa-bajnoknak mondhatja magát. Bicskei László sorstársainak szeretné megmutatni, hogy lehetetlen nem létezik.

Szabó Dániel [email protected]

A tizenhét éves Bicskei Lászlót sokan szekálták kinézete miatt, így két évvel ezelőtt úgy döntött, hogy tesz ez ellen, és megismerkedik a konditermek világával.

Nem sokkal később egy országos erőemelő bajnokságon a második helyet sikerült elérnie. Ez volt eddigi pályafutása első és utolsó ezüstérme, hiszen azóta végigverte a magyar ifi mezőnyt és rekordokat döntött fekvenyomásban és erőemelésben egyaránt, sőt, augusztus közepén a Franciaországban megrendezett fekvenyomó Európa-bajnokságról is elhozta kategóriájából az aranyérmet, majdnem 160 kg megmozgatásával.

– A legnagyobb motivációt számomra a környezetem biztosította, hiszen szinte senki nem bízott bennem, azt mondták, lehetetlen, hogy én bármit is elérjek ebben a sportban – mondta lapunknak Bicskei László, akit szintén erőemelő sógora, Szabadi Attila vett rá, hogy próbálja ki magát ebben a sportban. – Rengeteg munkával és fizikai fájdalommal járt, hogy el tudjam érni a céljaimat. Sógorom ezekben az időkben végig mellettem állt és bízott bennem.

A felsőszentmártoni erőember emellett arról is mesélt, hogy nagyon távol érezte magát az Európa-bajnokságtól, hiszen szegény családból származik, rosszak az anyagi körülményei, a kijutáshoz pedig ebben a sportágban nem elég a jó eredmény.

– Nem bíztam abban, hogy idén ki tudok jutni az Eb-re, hiszen magunknak kell fizetni az utazást, amit nem tudtam volna megteremteni. De az alsószentmártoni gimnáziumom vezetői, tanárai úgy döntettek – eredményeimet és kitartásomat látva –, hogy kifizetik az utat, megteremtve számomra ezt a hihetetlen lehetőséget – árulta el a fiatal sportoló. – A születésem időpontja miatt ez volt az utolsó évem az ifiben, így nem tudok részt venni a világbajnokságon, amit a többi versenyemen elért eredményeimmel valószínűleg szintén meg nyertem volna.

Majd hozzátette, hogy nem adja fel, a vb-re való kijutás a célja, és biztos benne, hogy el is fogja érni. Viszont előtte egy kis időre áttér a jövedelmezőbb testépítésre, hogy kicsit pénzügyileg is megszedje magát, és legyen miből megvalósítani álmait.

Bicskei László kiváló sporteredményei mellett a tanulásban is jeleskedik, a bizonyítványa kitűnő, a későbbiekben pedig diplomát szeretne szerezni, ahogy azt már két nővére is megtette. Ahogy ő fogalmazott: nem érdekli honnan indult, honnan jött, nem érdekli a származása, bármit meg tud csinálni, és szeretne egy normális életet...

Jó példa lehet

Szerény anyagi lehetőségei miatt, biztosan nem jött volna össze az Európa-bajnoki szereplés iskolája, az alsószentmártoni Tan Kapuja Buddhista Gimnázium és Általános Iskola anyagi hozzájárulása nélkül.

– Iskolánkba főleg hátrányos helyzetű gyerekek járnak, az ő útjukat próbáljuk egyengetni – mondta a sportoló osztályfőnöke, Kis-Vörös Szabolcs. – Laci példa lehet a többi diák számára, hiszen hihetetlen küldetéstudattal rendelkezik, s főleg saját magának köszönheti, hogy eljutott idáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában