kézilabda

2018.10.03. 13:10

Óriási koreográfiát kreálnak a szurkolók

Örömünnepet akarnak varázsolni a szurkolók a csarnokba, hatalmas koreográfiával készülnek – mindenki a pénteki nemzetközi kupameccs, az Olympiakosz elleni csata lázában ég.

K. Mayer András

Fotó: Löffler P.

Nagyon készülnek a komlói szurkolók. Amikor a Tábor egyik vezérét, Ács Pétert tegnap délután elértük, így kezdte: folyamatosan megy a meló ezerrel.

– Olyasmit szeretnénk mutatni, amilyet mostanában nem nagyon lehetett látni – mondta lapunknak Ács Péter. – Hatalmas koreográfiával készülünk. A városunkról szól majd, de többet nem szeretnék elárulni.

Most tényleg ország-világnak megmutathatják a komlóiak azt, amit itt helyben már ezerszer bizonyítottak, miszerint csodálatos szurkolótábort alkotnak: a Sport36-Komló–Olympiakosz EHF Kupa-meccset ugyanis pénteken 19.15-től élőben közvetíti a Sport1. Persze Tatabánya, vagy Miskolc környékén nyilván senki sincs rápörögve már most erre a mérkőzésre (hacsak nincsenek ott távolba szakadt komlóiak), itt azonban mindenkinek a közelgő csata jár a fejében, s a drukkerek szó szerint számolgatják a hátralévő órákat.

– Amikor most leszálltam a buszról, megláttam a meccset reklámozó plakátokat. Megdobogtatta a szívem. Ez csodálatos érzés! Örömünnep lesz ez számunkra, régóta várunk ilyesmire – tette hozzá Ács Péter.

Aki jó néhány évvel ezelőtt már részese volt annak, hogy a komlói férfi kézilabdacsapat nemzetközi kupameccset játszott. Az EHF Kupában a dán Silkeborggal, majd az izraeli Rishon Le Zionnal találkoztak a kék-fehérek – a pályán pedig mind a négy mérkőzésen ott volt a mostani vezetőedző, Kilvinger Bálint és a másodedző, Péter Szabó Dávid is.

– A napokban elő is jöttek a meccsekkel kapcsolatos történetek! – mesélte Péter Szabó Dávid. – Nagyon jó volt átélni azt az időszakot. Hasonlóra számítunk most is, igaz, már az oldalvonal túlsó felén állva, ülve. Mindketten nagyon várjuk már a pénteki mérkőzést, elvégre nem mindennap fordul elő a csapatunkkal, hogy nemzetközi kupameccset játszik. Más hangulata, más töltete van ennek, mint egy hazai bajnokinak, hiszen itt nem nagyon lehet hibázni a két mérkőzés során, mert eldől a párharc. Észnél kell lenni, oda kell figyelni. Ünnep lesz ez a számunkra is, és egyvalamit megígérhetünk: odatesszük magunkat, mert tovább akarunk jutni!

A Sport36-Komló–Olympiakosz meccsre pénteken 19.30-tól kerül sor.

Fehér felső és mértékletesség

„Mi elhozzuk a poklot, ti hozzátok el a mennyet! Csakakomló, mindörökké!”

„Három nap életünk meccséig. Hajrá, Komló!”

Ilyen, és ehhez hasonló posztok sűrűsödnek manapság a komlói drukkerek Facebook-oldalain – mindenki a meccs lázában ég. Nem akármilyen szurkolás lesz, nagyon készülnek a kék-fehérek: a Tábor koreográfiával készül, ezért arra kérnek mindenkit, hogy időben érkezzen. A fehér felső is kívánatos, továbbá arra is kérnek mindenkit, hogy „SENKI ne igya le magát teljesen részegre”.

Nem utolsósorban: mindenki szurkoljon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában