Birkózás

2018.11.05. 09:30

Tovább kell menni, nem sírni a sarokban

Bár a világbajnokság nem sikerült jól a két pécsi birkózónő, Szmolka Nikoletta és Galambos Ramóna számára, sok idejük nincs agyalni a történeteken, hamarosan következik ugyanis a Bukarestben az U23-as vb.

Szakács Miklós

Fotó: MTI

Élete első világbajnoksága nem úgy sikerült Szmolka Nikoletta számára, ahogyan azt megálmodta. A PTE-PEAC birkózója a budapesti viadalon már az első meccsén vereséget szenvedett, technikai tussal kapott ki a mongol Naszanburma Ocsirbattól. Igaz, hogy a vigaszágon még tehetett egy próbát a pécsi sportolónő, de török ellenfele is 10-0-re győzte le.

– Az biztos, hogy tapasztalatnak nagyon jó volt ez a világbajnokság – mondta Szmolka a Dunántúli Naplónak. – A sorsolásnál nem igazán volt szerencsém, így az, hogy vereséget szenvedtem már az első meccsemen, önmagában nem volt meglepetés. Az azonban azért nagyon fájt, hogy igazából még akciót sem tudtam csinálni. Nincs mit szépíteni a dolgon, lemostak a szőnyegről.

Szmolka Nikoletta azonban nem az a típus, aki nagyon nekikeseredne.

– Tovább kell menni – jelentette ki határozottan. – Annak nem lenne sok értelme, hogy sírok az eredmény miatt. Nyilván nem így képzeltem el a vb-t, de a Pap László Aréna hangulata például hatalmas élmény volt. Most ráadásul hamarosan jön az U23-as világbajnokság, igaz csak most fog véglegesen eldőlni, hogy mehetek-e rá. Én nagyon bízom benne, hogy mehetek, még ha várhatóan nem is 72, hanem 68 kilós súlycsoportban fogok szerepelni. Nyűglődök is egy kicsit, hogy ennek örüljek-e vagy sem. Hiszen így nyilván én erősnek fogok számítani a 68-as mezőnyben, ugyanakkor azért négy kilót le kellene adnom a következő másfél hétben. Nem lesz egyszerű.

A pécsi birkózónő azért így sem veszítette el jókedvét. Már mosolyogva tette ugyanis hozzá, hogy bár az U23-as vb mezőnyét nem nagyon ismeri a 68 kilósoknál, ennek ellenére ugyanazzal a céllal vágna neki a versenynek, mint a felnőtt világbajnokságnak: pontot szeretne szerezni.

Galambos napokig nem aludt

A PTE-PEAC másik vb-szereplője számára talán még nagyobb csalódás volt a világbajnokság, ő ugyanis nem titkoltan érmet szeretett volna nyerni. Ehhez képest már az első meccsén vereséget szenvedett, ráadásul neki a vigaszág sem adatott meg.

– Megmondom őszintén, hogy nagyon elkeseredtem a verseny után – árulta el lapunknak Galambos Ramóna. – Pár napig nem is tudtam aludni, nagyon rosszul érintett ez az eredmény. Elsőre olyan ellenfelet kaptam, akit meg akartam verni, és meg is kellett volna vernem. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy túlzottan is akartam bizonyítani, emiatt pedig elkapkodtam a dolgokat és még görcsössé is váltam. Jó lett volna, ha lett volna egy második esélyem bebizonyítani, hogy jobb vagyok ennél, de ez sajnos nem jött össze. Most azonban már jön az U23-as vb Bukaresten, ott szeretnék minél jobban szerepelni. Ami legfontosabb, hogy jól akarok birkózni! Ha ez összejön, akkor talán érmet is szerezhetek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában