női foci

2019.01.24. 11:01

Külföldi játékosokat szerződtetnének

A Magyar Labdarúgó Egyletnél nemsokára toborzót tartanak.

Horváth L.

Fotó: Magyar Labdarúgó Egylet (facebook)

Valójában le sem állt az őszi idény után a Magyar Labdarúgó Egylet NB I.-es női csapata, csak az ünnepek alatt pihentek egy kicsit a játékosok. Ettől a héttől kezdődően megemelt edzésszámmal készülnek, hétfőtől háromszor gyakorolnak a szabadban, egyszer pedig teremben.

A közelmúltban Székesfehérváron, az élvonalbeliek számára kiírt teremtornán szerepelt az együttes, ott a nyolcas mezőnyben két győzelemmel a hatodik helyet szerezte meg, a Rába ETO-t 2-1-re, a Szegedet pedig 1-0-ra verte. Ráadásul úgy, hogy az idegenlégiósai nélkül állt fel.

Rack Róberttől, az MLE tulajdonos-elnökétől tudjuk, hogy a téli átigazolási időszakban hat-hét új futballistát akarnak szerződtetni, valamennyien külföldiek. Szlovénok, bosnyákok és horvátok vannak közöttük, velük már megegyeztek, most már csak a klubjukkal kell megállapodni. Ami nem is biztos, hogy olyan egyszerű lesz, de a baranyaiak reménykednek benne, hogy elhárulnak az adminisztrációs akadályok. Magyar focistákban nem gondolkodnak, mert egyrészt Dél-Dunántúlon nincs olyan minőségi játékos, akire szükségük lenne, másrészt pedig most igazolni csak a jelenlegi egyesületük beleegyezésével lehet, ez pedig nagyon felsrófolhatja az árakat.

A játékoskeretben annyi a változás, hogy négyen abbahagyták, a két kaposvári hölgy, Hajnal Virág és Seres Viktória nincs már, a rutinos Karlovecz Éva gyermeket szeretne, míg Kopár Alexandrára munkahelyi elfoglaltság miatt nem számíthatnak. Sérültjük jelenleg nincs. Január 31-én Kozármislenyben toborzót tartanak, a nyílt válogatáson is feltűnhet valaki, akinek hasznát vehetik.

Az MLE első hivatalos nagypályás edzőmérkőzése február 2-án Kozármislenyben a ZTE ellen lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában