Dobogóra hajtanak

2019.03.13. 15:23

Futárral érkeznek Babarcon a gólok az ellenfelek hálójába

Rendkívül veszélyes az ellenfelek kapujára a Babarc megyei III. osztályú labdarúgó­csapata.

Horváth László, [email protected]

Ontja a gólokat a labdarúgó felnőtt megyei III. osztály Tamási-csoportjában a babarci csapat, 14 mérkőzésen 72-szer találtak be a játékosai az ellenfél kapujába. Ebből egy trió alaposan kivette a részét, hárman 59-et vállaltak. A legeredményesebb Cikora Attila 25 találattal, utána Horváth Dávid (18) és Schnei­der Zoltán (16) következik.

– Eddig minden meccsen játszottam és kezdő voltam – mondta Cikora, a 22 éves, 183 centi magas, 80 kilós csatár, aki tavaly nyáron igazolt Bólyból Babarcra. – Heti két edzésünkből csak egyen tudok részt venni, mert dolgozom, futár vagyok. Azonban szeretnék idővel újra magasabb osztályban szerepelni. Bólyban a megyei I-es felnőtt gárdában is pályára léptem. Ami pedig a most folyó bajnokságot illeti, célom a 40 gólom elérése.

A Babarc eddigi mérlege 11 győzelem és 3 vereség, döntetlen nélkül. A 13-as mezőnyben a legtöbb gólt szerezték és a negyedik legkevesebbet kapták. Néhány ellenfelet nagyon megszórtak, az Orfűt 13-0-val, a Hidast 10-1-gyel, az Újpetrét 8-1-gyel, míg a Sátorhelyet 8-3-mal tömték ki. Ősszel az első öt bajnokijukat úgy nyerték meg, hogy ezeken összesen 30 gólt értek el. Aztán jöttek „zakók” is, a Beremend és az Egerág Babarcon győzött, a Kölked pedig a saját pályáján verte őket.

– Kölkeden magunk alatt voltunk, a másik két fiaskó esetében alakulhatott volna másképp is az eredmény, mert az ellenfél csak egy-egy góllal bizonyult jobbnak nálunk – nyilatkozta Schnell Rajmund (65) sport­köri elnök, aki csaknem 20 esztendeje tölti be ezt a tisztet, előtte szakosztály­vezetőként tevékenykedett. – Célunk a dobogós helyek valamelyike, ezzel szeretnénk megünnepelni a jubileumot, ugyanis a sportegyesületünk idén lesz 70 éves – tette hozzá.

Bezárt a kocsma

A sportvezető sajnálja, hogy a körülbelül 700 lelket számláló baranyai községben kevesen kíváncsiak a hazai bajnokijaikra.

– Nincs sok nézőnk, pedig ez a csapat többet érdemelne. A szurkolók távolmaradásának az egyik oka az lehet, hogy nagy része nem babarci illetőségű. A másik pedig talán az, hogy bezárt a pálya melletti kocsma. Márpedig a mérkőzés és a győzelem utáni koccintás a vendéglőben a vasárnapi műsor része volt.

Az utolsó négy mérkőzését megnyerő és ezzel a tabella harmadik helyén álló Babarc a hétvégén nem játszik, mivel szabadnapos lesz.

A góllövőlista állása

25 gólos: Cikora Attila (Babarc)

18 gólos: Horváth Dávid (Babarc), Pallós Máté (Egerág)

16 gólos: Schneider Zoltán (Babarc),

15 gólos: Halász Balázs (Beremend)

14 gólos: Balázs Zoltán (Kölked)

12 gólos: Papp Csaba (Dunaszekcső), Sztipánovics Barnabás (Beremend)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában