főhajtás

2019.03.24. 14:00

Legendák előtt tisztelegtek Pécsen

Két legendás sportolónak is emléktáblát állítottak.

Szabó D.

Fotó: Pécsi Önkormányzat

Az egyiket Jekelfalussy Pillér György kétszeres olimpiai bajnok kardvívó tiszteletére és születésének 120. évfordulója alkalmából a PTE ÁOK bejáratánál helyezték el. A világhírű vívó a pécsi hadapródiskolában (jelenleg a PTE Általános Orvostudományi Karának az épülete) ismerkedett meg a vívósportág alapjaival. Az avatáson jelen volt Őri László, Pécs alpolgármestere, aki a tábla névadójának sikereit és a magyar nemzeti örökséget méltatta.

A Hunyadi úton pedig egykori lakóházánál állítottak emléktáblát Abay Nemes Oszkár emlékére a család és az úszósport veteránjai jelenlétében. Az 1936-os berlini olimpia pécsi bronzérmesének eredményeit, példamutató szellemiségét idézte fel a helyszínen Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója.

– A háború előtti utolsó nyári játékok pécsi bronzérmese személyében olyan ember kapott most emléktáblát Pécsen, aki nemcsak kiemelkedő sporteredményekkel öregbítette a város hírnevét, de élete is például szolgálhat a mai fiataloknak – emelte ki ünnepi beszédében Vári Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában