Siker

2019.03.11. 15:36

Wentzel Nóra vezérletével dobogós lett a PEAC-KA

Nagyszerű játékkal bronz­érmet szerzett a hazai rendezésű Nemzeti Leány Junior Bajnokság Döntőjében a PEAC-KA U18-as kosárlabdacsapata.

Szabó Dániel, [email protected]

Hartung Anita együttese a négynapos tornán a Széchenyi KA-t és a Kecskeméti KC-t felülmúlva jutott el a szombati elődöntőig, ahol viszont nagy küzdelemben alulmaradt a Vasas ellen. Így a baranyaiak vasárnap a DVTK-val meccselhettek a harmadik helyért.

Fantasztikus hangulat fogadta a bronzmérkőzés csapatait a Nemzeti Kosárlabda Akadémia parkettjén, s ennek szellemében estek egymásnak a felek. Nagy küzdelem folyt a pályán, de Wentzel Nóra kiemelkedő teljesítményének köszönhetően a PEAC vonulhatott minimális előnnyel a nagyszünetre (22-20). Majd a félidőt követően hengereltek a pécsi lányok, s esélyt sem adtak a miskolciaknak. Teljesen megérdemelten 62-45-re megnyerték a mérkőzést, s ezzel ők állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

Gratulálok a lányoknak, mind a négy napon fantasztikusan teljesítettek. Az első mérkőzés elején elvesztettük Habling Larát, ami hatalmas érvágás volt csapatunknak, de a lányok nem ismertek lehetetlent és megérdemelten szereztek érmet. Büszke vagyok rájuk! – fogalmazott Hartung Anita, a PEAC-KA vezetőedzője.

DVTK Akadémia–PEAC-KA: 45-62 (11-14, 9-8, 9-18, 16-22)

Pécs, Nemzeti kosárlabda Akadémia. Nemzeti Leány Junior Bajnokság, bronzmérkőzés. PEAC-KA: VARGA 11, WENTZEL N. 24, Hegedűs, Radakovic, VOJINOVIC 15/3. Csere: Selcova 4, Szücs 8, Kaposi, Kovács O., Wentzel H. Edző: Hartung Anita.

A helyosztók további eredményei: Csata DSE–Vasas Akadémia 70-62 (a döntő), Kecskeméti KC–Szekszárd 56-93 (az 5. helyért), BEAC KA–Széchenyi KA 62-55 (a 7. helyért).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában