Tollaslabda

2019.04.24. 10:17

Ismét a Multi Alarm SE lett a bajnok

Zsinórban nyolcadszor, toronymagasan a Multi Alarm SE nyerte meg a tollaslabdázók I. osztályú csapatbajnokságát. A csb-n hat csapat indult, az alapszakasz után az első három az érmekért, a többiek a kiesés elkerüléséért játszottak egymással.

Horváth L.

A bajnoki címért rájátszást a baranyai megyeszékhelyen rendezték a házigazda MASE, a szegedi Tisza Tollas SE és a debreceni Hajdú-Gabona részvételével. A felsőházi folytatás a papírformának megfelelően nagy MASE-fölényt hozott, a pécsiek a Szegedet 9-0-ra, a Debrecent pedig 8-1-re verték, úgy, hogy három meghatározó játékosuk nem szerepelt és csak egy idegenlégióst, az ukrán Marija Ulityinát tettek be, míg például a szegedieknél két indonéz lépett pályára.

A MASE-arany mellett az is eldőlt, hogy a kieső a Fővárosi Vízművek együttese lett, míg az I. osztályba a megerősödött Hajdúszoboszló jutott fel.

A címvédő MASE indulhatna a Bajnokok Ligájában, de nem nevez a nemzetközi tornára, mert az időpontját nem tartja megfelelőnek. Különben is, nagyon fárasztó az idény, a legjobb tollaslabdázók szerte a világon évente 18-20 ranglistaversenyen vesznek részt, ezekre pedig sokat kell utazniuk.

A tollaslabdázók U19-es és U13-as országos bajnokságán is pécsi sikerek születtek. A Multi Alarm SE fiataljainak eredményei. U19. Férfiak. Egyes: 2. Nagy Sebestyén. Páros: 1. Szita Gergely, Kiss Bene Benjámin (még csak 16 évesek. Vegyes páros: 1. Szita Gergely és Kiss Fanni.

U13. Fiúk. Egyes: 3. Palkovics Péter (11 esztendős). Páros: 3. Palkovics Péter (budapesti társával). Lányok. Egyes: 3. Dorozsmai Hédi. Páros: 2. Dorozsmai Hédi (verőcei társával).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában