Siklós

2019.05.12. 09:00

A magyar elithez szeretne tartozni Ladover István

Kevesebb mint öt évvel ezelőtt ismerkedett meg komolyabban az íjászattal, s rá két évvel máris versenyt nyert a siklósi Ladover István, aki azóta is szállítja a szebbnél szebb eredményeket. Tudását teljesen autodidakta módon, rengeteg gyakorlással és kitartással fejleszti, a versenyszellem pedig 20 év küzdősportolásból eredeztethető.

Szabó D.

– Amikor 2014 őszén kíváncsiságból elmentem megnézni az Apró Paták Lovas Sport Egyesület íjászversenyét, egyből beleszerettem a sportba – emlékezett vissza a 47 éves Ladover István, aki jelenleg Pécsett, a Biokom Nonprofit Zrt. recepciósaként dolgozik. – Még a helyszínen megszólítottam Bohár Ervint, az egyesület szakosztályvezetőjét, hogy tanácsot kérjek tőle, miként tudnék én is elindulni egy ilyen megmérettetésen, s az ő segítségével hamarosan bele is vágtam az íjászkodásba.

Ladover 2015-ben vett részt először hivatalos versenyen, és 2016-ban lőtte végig először a Baranya Íjász versenysorozatot, amit kategóriájában (vadászreflex íj) meg is nyert. A rá következő két évben nemcsak kategóriájában győzött, ő lett az egész versenysorozat bajnoka. Mozgalmas esztendő volt a 2018-as, hiszen azóta a Magyar Íjász Szövetség rendezvényeit is rendszeresen látogatja. Az első Történelmi Országos Bajnokságán egyből megszerezte az előkelő 5. helyet, majd az országos szinten is rangos Saslövő Íjász Bajnokságon bronzérmes lett.

– Folyamatosan szemléltem azokat, akik jobbak nálam, és felkerestem olyan íjászokat, akik már letettek valamit asztalra – magyarázta sikerének titkát. – Emellett pedig fejben dőlnek el a dolgok. Alapvetően nem koncentrálni kell, hanem össz­pontosítani, hiszen az előbbinél egyvalamire figyelsz, az utóbbinál pedig egyszerre mindenre. A siklósi sportoló hozzátette, hogy a célja a magyar elitbe kerülés, ahol mindenképp meg szeretné szorongatni a regnáló bajnokokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában