Orfű

2019.05.03. 13:40

A vitorlások most kezdik a szezont

A visszaszámlálásnak immár vége, a hétvégén hivatalosan is elkezdődik a vitorlásszezon Orfűn. A program ezúttal is igen színesnek és látványosnak ígérkezik, érdemes lesz akár családos kiruccanást is tervezni a Pécsi-tóra.

K. Mayer A.

Ma délelőtt az egyméteres hajók modellvitorlás versenye rajtol el, tudtuk meg az esemény házigazdájától, az Orfűi Vitorlás Egyesület vezetőjétől, Bodnár Imrétől. Szombaton 11 órakor aztán megtartják az évadnyitót a hagyományos tókoszorúzással. Ezzel párhuzamosan a PKKC kajakosai a közelmúltban elhunyt kiváló edzőjük, Csaba András előtt tisztelegve egy emlékevezést tartanak, amely során a vízi telepüktől eleveznek a vitorlások főhadiszállásáig.

A szombati napon sportbörze is várja az érdeklődőket, amely során tíz sportágat lehet majd kipróbálni, 13 órakor pedig rajtol a tókerülő modellvitorlás Kékszalag. Vasárnap aztán a vitorlások és a szörfösök is belevágnak a versenyszezonba, emellett pedig a legkisebb hajómodellek is vízre kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában