universiade

2019.07.14. 18:58

Két érmet is nyertek a magyar vízilabdázók

Nagyszerűen zárták a Nápolyban megrendezett 30. Universiade küzdelmeit a magyar vízilabdázók.

Szabó D.

A leány válogatott megnyerte az egyetemi olimpiát, a két pécsivel, Csacsovszky Erikkel és Zerinváry Lóránddal felálló fiúk pedig bronzérmesek lettek.

Az aranycsapat a házigazda olaszok ellen szállt harcba az első helyért, így teltházas uszodában kezdődött meg a mérkőzés. A hazaiak a második percben már két góllal vezettek, de folyamatosan javult a mieink játéka. A negyedik játékrész elején már 8-5-re vezetett a magyar együttes, s végül 8-7-re megnyerte a finálét.

A fiúknak sem volt könnyű dolga, a nagyon erős oroszok ellen szálltak medencébe a bronzért. Végig fej-fej mellett haladtak a felek, egyedül a harmadik negyedben volt egynél több a különbség, ekkor Oroszország került lépéselőnybe. Döntetlen állásnál, kilenc másodperccel az összecsapás vége előtt is orosz-gól született, így eldőlni látszott a dobogó sorsa. Két másodperc volt vissza, amikor jött dráma, Szatmári Kristóf bombagóljával 10-10 lett a rendesjátékidő végeredménye. Majd következett a rendkívül hosszúra nyúló büntetőpárbaj, ami szerencsére a magyarok győzelmével ért véget (Csacsovszky 3 ötméterest is értékesített).

Címkék#Universiade

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában