Kerékpár

2019.08.13. 13:31

Helytállt az Eb-n Jordán Dorka

Tisztesen helytállt a hollandiai Alkmaarban megrendezett Európa-bajnokságon a pécsi Lotus Cycling Team országúti kerékpárosa, Jordán Dorka.

Szabó Dániel, [email protected]

Még csak idén kezdett el versenyezni, de tehetségének köszönhetően máris Európa-bajnokságon képviselhette hazánkat a Lotus Cyc­ling Team országúti kerékpárosa, Jordán Dorka.

A hollandiai Alkmaarban, esős, szeles időben megrendezett Eb-n is tisztesen helytállt az U19-es lányok között, az időfutamot és a mezőnyversenyt is befejezte. Bár az előbbinek nagyobb reményekkel vágott neki, s a legjobb húszban szeretett volna végezni, de egy gyors kanyarnál kicsúszott, így sok időt vesztett, s végül a 38. helyen végzett.

– Bukás nélkül az ideje a 16–18. helyre lett volna jó, tehát az előzetes várakozásoknak megfelelően meglett volna a top 20. Első évben ez így is remek teljesítmény, mi elégedettek vagyunk – mondta lapunknak Horváth Zoltán, a Lotus Cycling Team edzője.

A mezőnyverseny után sem kellett bánkódnia Horváthnak, tanítványa a szintén esős és bukásokkal teli futamot sem adta fel, a 69. helyen ért célba.

– Nagyon kemény volt a verseny, sok bukással, ezt a tempót még szoknom kell, ehhez még sajnos rutintalan vagyok – mondta a mezőnyverseny után Jordán Dorka. – Egy szűk, belvárosi pályát jelöltek ki, amin 98-an tekertünk. Ezt úgy kell elképzelni, mintha Pécsen, a Ferencesek utcáján vagy a Király utcán haladna a verseny, ráadásul az eső is megnehezítette a dolgunkat. Én a harmadik kör elején maradtam hátul egy bukás után, ahonnan már nem volt esélyem felzárkózni az élbolyhoz. Az eredménnyel elégedett vagyok, több most nem volt bennem, mindent kiadtam magamból. Rengeteg tanulni valóm van még, amihez sok ilyen szintű megmérettetésre van szükségem. Egyáltalán nem lehetetlen odaérni az élmezőnybe, s mivel van még egy évem az ifik között, így jövőre újra próbálkozhatok.

Utoljára a 90-es években sikerült pécsi versenyzőnek teljesítenie a mezőnyversenyt.

Berecz győzött

A Lotus Cycling Team nemcsak a hollandiai Eb-n képviseltette magát a hétvégén, vasárnap a pécsi csapat több versenyzője is Komáromban pattant bringára, ahol az V. Brigetio Országúti Mezőnyversenyt rendezték meg. Az Elite1 (19–29 év közötti fiúk) kategóriában taroltak a baranyaiak: Berecz Bence első lett, csapattársa, Sándor Tamás pedig ezüstérmes. De az U19-es fiúknál sem kellett szégyenkezniük, ott Schumann Máté állhatott fel a dobogó második fokára, míg Bagarus Bence negyedik lett. A felnőtt nőknél Horváth Adél harmadikként ért célba.

– Mivel ez egy sík pálya, így rengeteg szökési kísérlet volt, azonban sikerült kontrollálnunk a versenyt, sőt, a 60. km-től már a mi kerékpárosaink diktálták a tempót az élen – mondta lapunknak Horváth Zoltán, a pécsi csapat edzője.

Az augusztus is elég zsúfolt lesz a Lotus Cycling Team számára, hiszen 18-19 között Tamásiban állnak rajthoz, 20-án folytatódik a Tour de Pécs Hosszúhetényben, ahol két versenyt is rendeznek, majd 24-én a Villány Nagydíj (szintén Tour de Pécs), 25-én már Esztergomban van jelenésük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában