Vívás

2019.08.04. 14:45

Mahler Balázs segítette a doppingellenőrök munkáját

Önkéntesként dolgozott a világbajnokságon.

K. Mayer A.

Forrás: shutterstock

Némi túlzással azt lehet mondani, hogy szerencsét hoztak a komlóiak a magyar vívóknak, hiszen azon a három napon született a budapesti vívó-világbajnokság három hazai érme, amikor a Villa Complov SC vívói és edzői is a szurkolók között voltak. Persze nyilván közelebb áll a valósághoz, hogy inkább jól választottak a komlóiak, mert olyan versenynapokon látogattak el a vb-re, amikor nagyobb esély volt a magyar sikerre.

A Villa Complov SC vívója és újdonsült edzője, Mahler Balázs testközelből élhette át a világeseményt: önkéntesként dolgozott rajta.

– Ha egy mondatban kellene összefoglalni az eseményt, akkor hű volt a mottójához, tényleg egy csodát, varázslatot csináltak a vb-ből – mesélte Mahler Balázs. – Pástbrigádosként a találatjelzők irányítása volt a feladatom, vagyis a találatok bejelölése, az időmérő kezelése, mindez persze a versenybírók irányítása alatt. Az elődöntők, döntők után pedig a doppingellenőrök munkáját segítettem: a vívót mindenhova árnyékként kellett követni, és az éremátadók, no meg a számtalan interjú, fényképezés után egy szobába kísérni, ahol a doppingvizsgálatot elvégezték.

A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) néhány éve indította útjára a „Donate Your Fencing Gear” (vagyis adományozd a vívófelszerelésed) akcióját, amelyhez a Villa Complov SC is csatlakozott a világbajnokság alatt. A program keretében használt, de jó állapotban lévő felszereléseket lehet adományozni a világversenyek helyszínén felállított gyűjtőpontokon, amelyeket a FIE juttat el a felajánló által megjelölt országba. A komlói klub a négy lehetséges célország közül Kolumbiát választotta, amely a vívósport szempontjából fejlődő országnak számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában