Úszás

2019.08.26. 09:48

Világbajnok lett Sipos Tímea

A magyar csapat legfiatalabb sportolójaként három arany- és egy bronzérmet nyert a XXII. Transzplantáltak Világjátékán Sipos Tímea, a PSN Sportiskola úszószakosztályának versenyzője.

Szabó D.

A 13 éves tehetség 50 méteres pillangó-, 50 méteres hát- és 50 méteres gyorsúszásban bizonyult a legjobbnak, valamint 50 méter mell után a dobogó harmadik fokára állhatott fel az angol Newcastle-ben megrendezett megmérettetésen. Módosné Iván Lili tanítványa több mint 12 éve esett át májtranszplantáción, s már 4 éves kora óra ismerkedik a medencével, s évről évre szállítja a kiváló eredményeket, tavaly, az olaszországi Európa-bajnokságról például hat éremmel tért haza.

A szervátültetettek világbajnokságát egyébként rendkívül sikeresen zárta a magyar küldöttség, hiszen 18 arannyal, 26 ezüsttel és 33 bronzzal az éremtáblázat nyolcadik helyét kaparintotta meg. Ez nagy szó, hiszen csupán három európai ország, a mieink mellett a házigazda Nagy-Britannia és Észak-Írország végzett a legjobb nyolcban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában