labdarúgás

2020.01.21. 07:22

Igazi ritkaság: ugyanaz az edző irányította az egymás ellen játszó két csapatot

A hétvégén kezdetét vette az AutóCity Téli Nagypályás Műfüves bajnokság. Egyelőre csak a megyei I. és II. osztályú labdarúgócsapatok léptek pályára, de gólokból így sem volt hiány.

Szabó Dániel [email protected]

Fotó: Laufer László

Gólgazdag fordulóval rajtolt el az AutóCity Téli Nagypályás Műfüves Bajnokság, amelynek idén is négy város öt pályája ad otthont. A küzdelmek két ligában zajlanak, a megyei I-II. és a megyei III. osztályú együttesek külön bajnokságban szerepelnek, így februárban két győztes is magasba emelheti a vándorkupát.

A magasabb osztályúak csoportmérkőzései indították az idei megmérettetést (a megye III-as csapatok szombaton kezdenek), ebben az évben a megye I-es címvédő Pécsvárad is nevezett. Varga László alakulata már az első meccsén bizonyította, miért is vezeti hibátlanul maga bajnokságát: 16-1-re ütötte ki a megye II-es Diana SE-t. Wittrédi Dávid öt, Tóth Adrián pedig négy góllal járult hozzá a nagyarányú sikerhez. De a PTE-PEAC sem kegyelmezett alacsonyabb osztályú ellenfelének, Papp Zoltán egy 14-0-s győzelemmel mutatkozott be az „egyetemisták” kispadján – az áldozat a Bogád volt. Az előző kiírás bajnoka, a Szederkény is magabiztosan kezdett, hetet vágott a Töttösnek.

Azonban a papírforma eredmények mellett jócskán akadtak meglepetések is, hiszen több megye II-es gárda is elkapta magasabban jegyzett riválisát. Az Ócsárd a PVSK-t (5-4), a Nagykozár a Siklóst (1-0), a Magyarbóly a Sellyét (2-1), a Véménd pedig a Lovászhetényt (6-2) verte meg. Az utóbbi azért is érdekes, mert mind a két csapatot Bíró Ferenc irányítja.

– Valóban érdekes helyzet volt, de az a lényeg, hogy játszottunk egy jó edzőmeccset – árulta el lapunknak Bíró Ferenc. – Amíg az egyik csapat öltözött, addig a másiknak mondtam el a taktikát, majd átsétáltam a másik öltözőbe, a mérkőzés alatt pedig beálltam a két kispad közé. Ha nem tetszett valami szóvá tettem, ha jó dolgot láttam, akkor dicsértem.

A hétvége fordítását a Himesháza produkálta, amely 1-3-ról állt fel, s nyert 5-3-ra a Lánycsók ellen. Ráadásul mind az 5 találatot Cseke Ferenc szerezte.

Több meglepő eredmény is született az első fordulóban

Az AutóCity Téli Nagypályás Műfüves Bajnokság hétvégi eredményei

Megyei I-II. Mohács. A csoport: Bóly (megyei I. o.)–Somberek (II.) 7-2 (3-0), Villány (I.)–Palotabozsok (II.) 3-1 (2-0). B csoport: Himesháza (II.)–Lánycsók (II.) 5-3 (1-1), Szederkény (I.)–Töttös (II.) 7-0 (3-0).

Kozármisleny. C csoport: Lovászhetény (I.)–Véménd (II.) 2-6 (1-1), Thermal Spa Siklós (I.)–Nagykozár (II.) 0-1 (0-0) . D-csoport: Gyógyfürdő Harkány (I.)–Kozármisleny U19 2-1 (0-0), Boda (I.)–Hosszúhetény (II.) 3-2 (1-0).

Pécs, PVSK-pálya. E csoport: PVSK (I.)–Ócsárd (II.) 4-5 (3-4), Pécsvárad (I.)–Csofém Diana SE (II.) 16-1 (5-1).

Pécs, PMFC-pálya. F csoport: PTE-PEAC (I.)–Bogád (II.) 14-0 (6-0), Sellye (I.)–Magyarbóly (II.) 1-3 (0-1).

Szentlőrinc. G csoport: Kétújfalu (II.)–Szigetvár (II.) 1-1 (1-1), Szentlőrinc II. (I.)–Bicsérd (II.) (elmaradt).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában