labdarúgás

2020.03.19. 16:45

Bajnoki címre vágyik a duplázó belső védő

Bajnoki címre vágyik a Szentlőrinc NB III-as labdarúgócsapatának kiváló formában lévő belső védője, Havas Attila. A sereghajtó Kelen otthonában a baranyai játékos nem csak hátul remekelt, az ellenfél kapuja előtt sem jött zavarba, két góllal járult hozzá a baranyaiak sikeréhez.

Szabó Dániel [email protected]

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfői döntése alapján egy ideig a labdarúgó NB III. küzdelmei is szünetelni fognak határozatlan ideig. A Közép-csoportban szereplő Szentlőrinc játékosának, Havas Attilának felfelé ívelő formája miatt sem jön jól a kényszerpihenő.

A 24 éves belső védő az elmúlt hétvégén két gólt vágott idegenben a Kelen SC-nek, így hatalmas szerepe volt a baranyaiak 3-0-s sikeréhez, s ahhoz, hogy továbbra is tapadnak a listavezető PMFC-re.

– Úgy tűnik, ezen a meccsen minden labda engem talált meg! Ráadásul a két fejes gólomon kívül volt még három helyzetem és egy kapufám – mondta Havas Attila. – Sajnálom is, hogy nem lett tripla belőle, igaz, az NB III-ban még dupláig sem jutottam korábban.

Havas egyébként hátul is jó munkát végez, hiszen a szentlőrinciek mindösszesen tíz gólt kaptak a 19 forduló alatt.

– Az egyéni célom az, akárcsak a többieknek, hogy feljebb lépjek, az első lépcsőfok a másodosztály lenne, szeretnék ott futballozni – fogalmazott a hátvéd. – Most viszont csak a Szentlőrincre koncentrálok: ha a helyzet engedi, és valamikor folytatódik a bajnokság, jó lenne az első helyen végezni, én bajnoki címre vágyom. De akárhogy is lesz, a másodiknál semmiképpen nem szeretnék lejjebb végezni!

A foci is szünetel

Hétfőn délután a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége – a hatóságok döntésével összhangban – azonnali hatállyal felfüggesztette a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig. A felfüggesztés idejére mindennemű személyes részvételű sporttevékenység (pl. edzés) szüneteltetése is javasolt – áll az MLSZ közleményében.

Az NB III. Közép csoportjában három baranyai csapat is érdekelt, ráadásul ebből kettő a tabella első két helyét foglalja el. A PMFC 48 pontjával vezeti a bajnokságot, így feljutásra áll, majd szorosan a piros-feketék mögött, mindösszesen 4 ponttal lemaradva a Szentlőrinc helyezkedik el. De a Kozármislenynek sincs szégyenkezni valója, hiszen 31 ponttal az előkelő hatodik helyet foglalja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában