Esport

2020.04.24. 15:28

Büntetés nehezítette Kedves Balázs versenyét

Még az ág is húzta Kedves Balázst, a PMFC szimulátorosát a GTR Masters túraautó-világkupa (WTCR) Magyar Nagydíján.

K. B.

A Hyundai I30-cal száguldó pilóta még az előző futamon elkövetett hibája miatt volt kénytelen 60 kilogramm plusszal elindulni a Hungaroringen, sőt, egy áthajtásos büntetést is kapott, amit már az első futamon letöltött, hogy a későbbiekben ez már ne befolyásolja a versenyét.

Már a kvalifikáció sem kezdődött igazán jól Kedvesnek, akinek a nehezebb autójával nehéz volt tartania a tempót a riválisokkal, ráadásul a gyors­körében túlmelegedett a bal első gumi, így az utolsó helyek egyikéről volt kénytelen rajtolni az első futamon.

Az első verseny így nem is hozott sok izgalmat az ő szemszögéből, hiszen a bokszutcán való áthajtással olyan távolságba került, hogy leginkább csak a folytatásra való gyakorlásra, tesztelésre tudta használni a fennmaradó köröket. Így sem lett utolsó, a 28-as mezőnyből végül a 24. helyen zárt.

A folytatás már izgalmasabban alakult, ugyanis a 17. pozícióból rajtolhatott, azonban a célegyenes végi jobbosban egészen a 20. helyig csúszott vissza a csetepatéban. Nem hagyta viszont magát Kedves, és jó ritmust autózva visszaszerezte a rajtpozícióját. Hatalmas csatát vívott a futamon Mammel Erikkel, hogy megtarthassa a helyét. Ezt követően sokáig, az utolsó kanyarokig a 18. pozícióban körözött, de ekkor egy rivális kicsúszott előle, majd a célegyenesben még egyet előre tudott lépni a Pécs pilótája, amikor az előtte száguldónak elfogyott az üzemanyaga. Így pedig a 16. helyen zárt, ahonnan a harmadik futamon indulhatott.

A záró verseny jól kezdődött Kedves számára, és az első három kanyarban egy pozíciót nyert, de azt követően oldalról nekihajtottak, ami majdnem a futamba került. Azonban bravúrral sikerült a pályán tartania a Hyundait. A folytatásban ismét Mammellel találták meg egymást, illetve Nagy Dénes köszönt be a külön csatájukba. Ezt követően viszont pár helyet még hátracsúszott, mivel a legjobb versenyzők közül többen is mögüle érkeztek. Végül a 16. pozíciót sikerült megszerezni, mire leintették a versenyt.

– A büntetések miatt ez a verseny számomra kicsit a „veszett fejsze nyele” kategória volt, hiszen a 60 kiló plusz súly körönként plusz 6 tizedet jelentett, de összességében az első futamot leszámítva boldog vagyok az eredménnyel

– mondta a klub Facebook oldalának Kedves.

Címkék#esport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában