Esport

2020.04.26. 17:45

Nagy az érdeklődés Michelisz Norberték versenye iránt

Kurtán furcsán ért véget a magyar e-sport Forma–1-es bajnokság, ugyanis a szezon lezárása előtt három futammal több versenyző is a ligán kívül találta magát a vezetőséghez való hozzáállása miatt, tájékoztatott Facebook-oldalán az F1 Hungary Liga.

K. B.

Michelisz Norbert

Fotó: Dunántúli Napló

Emiatt pedig be sem fejezik a szezont, így a PMFC-s Szélig Dániel jó szereplése is gyakorlatilag törlődött. Azonban, hogy a rajongók ne maradjanak verseny nélkül, április 30-tól egy 8 futamos minikupát rendeznek, ahol Dániel a Red Bull pilótájaként versenyez majd. Az új liga indítását július 10-re tervezik, már az új játék megjelenését követően.

A mexikói futamot a bajnokság befejezése ellenére, így is lefutották, de Szélig Dániel, és a Pécs másik pilótája Kasza Kristóf is távol maradt.

A Minibajnokság versenynaptára

Április 30.: Német Nagydíj, féltáv (kötelező 3 kiállás).

Május 7.: Bahreini és Brit Nagydíj, negyedtáv.

Május 14.: Brazil Nagydíj, féltáv (kötelező 3 kiállás).

Május 21.: Kínai Nagydíj, teljes.

Május 28.: Japán és USA Nagydíj, negyedtáv.

Június 4.: Magyar Nagydíj, féltáv (kötelező 3 kiállás).

Június 11.: Spanyol Nagydíj, féltáv.

Június 18.: Abu-Dzabi, féltáv.

Eközben Michelisz Norbert és a Hungaroring közreműködésével létrejött túraautó-bajnokságra is hatalmas a jelentkezési kedv. Már több mint 3000 résztvevő volt a selejtezőkön. Ebből a hatalmas tömegből csak a leggyorsabb 24 pilóta indulhat majd a szintén április 30-án induló sorozatban. A cikk írásakor az utolsó bejutó helyet 1.51.334-el Boda Zoltán tartotta, ami máris gyorsabb idő, mint amit Michelisz jósolt a bejutáshoz szükséges szintidőnek. A selejtező vasárnap zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában