Labdarúgás

2020.05.09. 17:18

Csalódottak Mislenyben, épp csak lecsúsztak a céljukról

A PMFC és a Szentlőrinc a lehető legjobban jött ki a vírushelyzet miatt félbeszakított bajnokságból, viszont a Mislenyben maradt hiány­érzet.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Mint ismert, lezárta a Magyar Labdarúgó Szövetség az NB I.-nél alacsonyabb bajnokságokat. A harmadosztály középcsoportjának első két helyén végző PMFC és Szentlőrinc is akár osztályt léphet, viszont a Kozármislenynek sem kellett volna sok, hogy elérje célját. A bizonyítási lehetőséget viszont mesterségesen elvették tőlük.

– Csalódottak vagyunk két okból is. Egyrészt inkább felfelé tekintgettünk. Azt néztük, hogy feljebb tudunk-e lépni. A célkitűzés az első öt hely valamelyike volt, és csak kevesebb győztes meccsünk miatt szorultunk le a hatodik helyre

– kezdte kérdésünkre Magyar Márk, a kék-fehérek klubigazgatója. – Azt vártuk, hogy tavasszal a kis csapatátalakítást követően jobban fogunk tudni szerepelni, és akár a negyedik helyre is odaérhetünk. A másik oldalról nagyon fiatal a csapatunk, és a tavaszi szezon arra is alkalmas lett volna, hogy építsük őket csapatként és egyénileg is. Jól jött volna ez az elmaradt tizenegy meccs arra, hogy összekovácsolódjon még egy kicsit a csapat.

A Mislenynél nagy volt a játékosforgalom a télen, sokan távoztak és érkeztek is. A felfrissült kerettel pedig négy pontot gyűjtöttek a megrendezett két tavaszi találkozón. A harmadik helytől is mindössze hét pontra voltak.

– Várható kis változás nyáron a keretben. A magot szeretnénk együtt tartani, de mindig vannak kérdőjelek, mindig van hol erősíteni, és minden bizonnyal olyan játékos is lesz, aki számára vonzóbb ajánlatot kap – folytatta a vezető.

Hozzátette, még annyira bizonytalan, képlékeny minden, hogy szinte lehetetlen tervezni. Nem lehet tudni, melyik csapat, melyik osztályban indul, hány fős csoportok lesznek a harmadosztályban, hány NB III.-as csoport lesz. Azonban már elkezdett a labdarúgókkal beszélgetni a terveikről. Próbálnak minél több játékossal kapcsolatban lenni, akik számára vonzó lehet az egyesület a jó szakmai munka és a kiszámítható gazdálkodás miatt is. Természetesen továbbra is főként környékbeli futballistákban gondolkoznak. Azonban hangsúlyozta, még nem tartanak ott a stábbal, hogy milyen posztokon lehet szükség erősítésre.

Az iskola dolgozóinak is segítettek

Jó kapcsolatot ápol a labdarúgó-egyesület a Janikovszky Éva Általános Iskolával. Erre tanúbizonyság ismét, hogy a csapat tagjai az intézmény dolgozóinak segítségére siettek.

Az iskolában felújítási munkálatok kezdődnek, amihez előbb a termeket ki kell pakolni. Ez komoly terhet rótt a dolgozókra, akik megfeszített munkával pakoltak. A csapat a felkérést rögtön elfogadta, amint hozzájuk fordultak, és jelezték, amikor tudják, szívesen segítik a hasonló társadalmi törekvéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában