labdarúgás

2020.06.26. 11:25

Kilenc bajnoksággal indul a következő megyei idény

Augusztusban beindul a megyei foci-nagyüzem, Magyar Kupa-forduló előzi meg a bajnoki nyitányt.

Horváth László [email protected]

Jövő péntek délig lehet nevezni a felnőtt, fiú utánpótlás és öregfiúk következő pontvadászatára, összesen kilenc bajnokságban játsszák majd ősztől a mérkőzéseket. A jelentkezés digitálisan történik, a feltételekben lényeges változás nincs tavalyhoz képest. Egyelőre még nem tudni, hány együttes adja majd le a nevezését.

Legutóbb a megyei I-ben 14-en voltak, a II-ben 16-tal rajtoltak el, menet közben egy visszalépő volt (a Bicsérd), míg az összesen 40-es létszámú III-ban (2x13, 1x14 gárda) a Királyegyháza és a Majs dobta be idő előtt azt a bizonyos törülközőt. Még az is elképzelhető, hogy a lemorzsolódók közül valamelyiket viszontlátjuk majd a III. vonal valamelyik csoportjában. Hallani arról is, hogy lesznek újak, a Geresdlak biztosan újra indul, míg a Komló II. és a Misinai Sasok is tervezi a bekapcsolódást.

A szezon közeledését jelzi, hogy a home office-„üzemmód” után újra nyitva van az MLSZ Baranyai Megyei Igazgatóságának székháza, már nem otthon dolgoznak a munkatársak.

– Több mint három hónapig zárva voltunk, most hétfőtől költöztünk vissza – mesélte Bogyay Zoltán, az MLSZ BMI igazgatója. – Mi nagyon vártuk már a visszatérést, hasonlóan lehetnek a csapatok is az újbóli pályára lépéssel. Remélem, a legutóbbi kiíráshoz képest a csapatszám nem csökken.

A tervek szerint augusztusban lesz a szezon rajtja, azok a bajnokságok, amelyekben 15 vagy 16 résztvevő jön össze, 22-én startolnak, a 14 vagy kevesebb gárdával kezdő pontvadászatokban pedig 29-én tartják meg az első őszi fordulót. A bajnoki nyitányt a Magyar Kupa baranyai selejtezője előzi meg, itt az első körre várhatóan augusztus 16-án kerül sor. A konkrét időpont akkor válik biztossá, amikor kiderül: mennyi csapat nevez Baranyából a kupaküzdelmekre. Az igazgatóság augusztus első felében tartja a szezon előtti szokásos ligaértekezletet.

Hamarosan újra focizhatnak veteránok is, a 60 éven felülieknek kiírt országos kispályás bajnokság Dél-Dunántúlon augusztus 14-én folytatódik a komlói tornával, amelyet 28-án Pécsett, a PVSK-pályán rendezendő meccsek követnek, aztán szeptember 11-én Szekszárdon bonyolítják le az idei kiírás utolsó régióbeli eseményét.

Különleges a helyzet abból a szempontból, hogy június 30-al lejár a megyékben az igazgatóságok társadalmi elnökének és kilenctagú elnökségének mandátuma, ezeket újraválasztják. Baranyában Réfi Gábor a társadalmi elnök, öt állandó és két konzultatív bizottság működik, ezek vezetőit és tagjait is újból meg kell választani.

Létesítmények, klubváltások

Az új idényben már használhatnak néhány frissen elkészült műfüves létesítményt, a komlói nagypályát és himesházai kisméretű, 20x40 m-eset már átadták, a hasonló méretű vajszlóinak tegnap volt a műszaki átadása, míg Mágocson kisebb alapterületű (12x24m) játéktér épül.

A nyári átigazolási időszak július 1-én kezdődik, abban a hónapban 20-ig a felnőtt labdarúgók ingyen, jelenlegi klubjuk hozzájárulása nélkül cserélhetnek klubot. Július 21–augusztus 31. között is lehet csapatot váltani, de akkor már csak a mostani sportegyesületük beleegyezésével. Az utánpótláskorúakat július 1-től 31-ig hozzájárulás nélkül, ám úgynevezett működési költségtérítést fizetve igazolhat az új klub, augusztus 1–31. között a csere a régi együttes engedélyével történhet meg. Az öregfiúknál a váltás a már említett kétféle módon július 1–31., illetve augusztus 1–31. között következhet be.

A felnőtteknél a legolcsóbb nevezési díj csapatonként 10 ezer forint (megyei III. osztály), ehhez jön még a tagdíj, amit szintén át kell utalni. Nevezésenként 5000 forint fizetendő az öregfiúknál, az utánpótlásfronton pedig együttesenként 1500 forint a „beszállás”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában