kosárlabda

2020.06.28. 13:33

Öt pécsi szezont követően vált csapatot Antóni

Távozik a PVSK-Veolia NB I-es férfikosárlabda-csapatától Antóni Csanád. A 24 éves, 193 centis bedobó zalaegerszegi színekben folytatja pályafutását.

K. B.

Antóni 2015 nyarán érkezett az Atomerőmű SE-től Pécsre, és az évek során egyre nagyobb szerep jutott neki. Míg első szezonjában átlagosan csak 10,5 percet töltött a pályán, a 2017/2018-as idényben már 21,8 percet kapott átlagosan Csirke Ferenctől. Ez viszont pécsi karrierjének csúcsát is jelentette. Hiszen a következő, bronzéremmel záruló bajnoki szezonban csökkent valamelyest a szerepe. Már csak 18,9 percen keresztül bizonyíthatta, mennyire hasznos játéka a csapat számára. Ez pedig a kurtán záruló 2019/2020-as idényben tovább csökkent, szinte visszaállt az első idényében kialakult állapot (11,2 percet kapott).

Bár amíg Csirke Ferenc irányította az alakulatot, még komolyabb szerep jutott neki, Dragan Alekszics már szinte be sem vetette. Az új tréner által dirigált meccsek közül négyen léphetett pályára, és összesen 22 percet kapott ezeken, így már idény közben érezhető volt, nem számít igazán rá a vezetőedző.

Utolsó PVSK-nál töltött idényében a korábbiakból kifolyólag 3,4 pontot átlagolt, ami mellé 1,1 lepattanót hozott. Dobásait viszont jó százalékkal értékesítette. Közelről 80, középtávolról 44,4, távolról 37 százalékos arányban estek be kísérletei.

A keret alakulása

Eddig Ruják András, Bíró Levente, Veljko Budimir, Dragasevics Veljko, illetve Carev Alekszej kapcsán jelentették be, hogy a Pécsnél maradnak. Emellett Krivasevics Márkó (Falco) és Meleg Gergő (NKA Pécs) érkezett a csapathoz.

Antóni mellett Pongó Máté, Horti Bálint, Quincy Diggs, C. J. Aiken, Chris Smith és Popadics Miljan távozott, míg Andrija Csirics visszavonult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában