Jön a hajrá!

2020.12.18. 14:15

Még fordíthat a mérlegén a PVSK-Veolia

Győzött a Kecskemét ellen a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I.-ben, s így a tabella kilencedik helyére lépett előre.

K. B.

A találkozóval egyben majdnem be is érte a Paksot, a Szegedet és az Oroszlányt mérkőzésszámban a Pécs, hiszen ez volt a 10. meccse, míg a legtöbbet játszó riválisok 11-en vannak túl. Előbbi kettő mérlege pozitív, így a 4 győzelemmel és 6 vereséggel álló Panthers még meg sem közelíti, viszont az OSE-nél egyel kevesebbszer kapott ki. Az éllovasoknak közben van mit pótolniuk. A Szombathely csak 5, a Szolnok 7, a Fehérvár 6 meccset játszott.

Funderburkéknak van lehetőségük idén megfordítani a helyzetüket, hiszen négy találkozójuk van még decemberben.

– Tudtuk, hogy frissek lesznek a vendégek az első 20-30 percben, mert már régóta nem játszottak. Próbáltuk az elejétől nyomás alá helyezni őket, hogy egyre fáradtabbak legyenek. Volt, amikor ez sikerült, és volt, amikor kevésbé, ezért egál meccs alakult ki. Az utolsó negyedre elfáradtak, mi viszont magas szinten tudtuk tartani a védekezésünket, és ezzel nyertünk. Gratulálok a játékosaimnak! Négy-öt meccset játszottunk tíz nap alatt, ami nem egyszerű. Gratulálok a Kecskemétnek is, jól játszottak a hosszú szünet után, főleg az első 30 percben, csak a végére fáradtak el – nyilatkozta a meccs után Dragan Alekszics vezetőedző.

A PVSK-hoz kapcsolódik, hogy sportcsarnokát Szamosi Nándorról nevezte el, s egyúttal az egyesület kiemelkedő alakja emléktáblát is kapott a létesítmény nyugati falán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában