Magyar Kupa

2021.02.24. 10:45

Az elődöntőért száll harcba a PEAC-Pécs

A szezon eddigi legfontosabb meccse vár a PEAC-Pécsre, amely ma 13 órától a Cegléddel csap össze a női kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Szabó Dániel

A koronavírus miatt az idei Killik László Női K&H Magyar Kupa nyolcas döntője is rendhagyó lesz. Amellett, hogy nem lehetnek nézők a budapesti Gabányi Sportcsarnokban, a finálé lebonyolítása is változik, a korábban megszokotthoz képest hosszabb lesz, mivel a nem fővárosi csapatoknak minden egyes játéknap után haza kell utaznia.

Tehát, amennyiben a PEAC-Pécs legyőzi a mai negyeddöntőben a Ceglédet, akkor a héten összesen háromszor kell megtennie oda-vissza a Pécs-Budapest távolságot, hiszen ha Wentzelék ki is kapnak a pénteki elődöntőben, vasárnap még egy bronzmeccs mindenképp vár rájuk.

– Nagy dolog, ha valaki bejut a kupában a legjobb négybe, de egyelőre nem foglalkozunk azzal, hogy esetleg szerdán és vasárnap is vissza kell mennünk Budapestre – mondta Csirke Ferenc, a PEAC-Pécs vezetőedzője. – A sorsoláson is sok minden múlik, kaphattunk volna nehezebb csapatot is. A Ceglédet a szezon során egyszer megvertük, egyszer pedig kikaptunk tőle, tehát két hasonló erősségű együttes összecsapása lesz. A mérkőzés délután 1 órakor kezdődik, ami nem egy megszokott időpont, ez további plusz koncentrációt kíván a játékosokról.

A pécsiek formájára nem lehet panasz, hiszen legutóbbi két bajnoki meccsüket megnyerték, amivel bebiztosították helyüket a rájátszásban is. A Cegléd ugyanakkor lemaradhat a playoffról, miután a Vasastól és a Diósgyőrtől is vereséget szenvedett. Az viszont a ceglédiek malmára hajthatja a vizet, hogy a Magyar Kupa nyolcas döntőjére más légiós szabályok vonatkoznak, mint a bajnokság alapszakaszára. Ezúttal nem lesz kötelező az első félidőben egy húsz éven aluli magyar játékost a pályán tartani, akár a teljes mérkőzést végigjátszhatják a csapatok négy külföldivel a parketten. A PEAC-nál azonban csak két légiós bevethető, miután a nemrégiben igazolt szlovák válogatott, Nikola Dudásová megbetegedett a hétvégén.

Amennyiben a PEAC-Pécs sikerrel veszi az első akadályt, pénteken a Győr–Diósgyőr párharc győztesével kell szembeszállnia a döntőbe jutásért. Ceglédi siker esetén viszont véget ér a sorozat Wentzelék számára. A másik ágon TFSE-MTK–Szekszárd és Csata–Sopron negyeddöntőket rendeznek ma délután.

A Magyar Kupa nyolcas döntő programja

Negyeddöntők (ma). 13.00: VBW CEKK Cegléd–PEAC-Pécs. 15.30: Uni Győr-MÉLY ÚT–Aluinvent Diósgyőri VTK. 18.00: TFSE-MTK–Atomerőmű KSC Szekszárd. 20.30: Ludodovika-FCSM Csata–Sopron Basket.

Elődöntők (február 26., péntek). 15.00: 1. negyeddöntő győztese–2. negyeddöntő győztese. 17.30: 3. negyeddöntő győztese–4. negyeddöntő győztese.

Helyosztók (február 28., vasárnap). 17.00: Bronzmérkőzés (a két elődöntő vesztese). 19.30: Döntő (a két elődöntő győztese).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában