Megyei foci

2021.06.25. 10:40

Feszített tempójú tavaszi szezon volt

A vírusjárvány miatt bármennyire is megerőltető volt a labdarúgóidény a megyében, ha nagy nehezen is, de különösebb gond nélkül lement. A következő augusztus közepén a Magyar Kupával kezdődik.

Horváth László

Fotó: Laufer László

Vége a megyei fociidénynek, ez adta az apropót, hogy Bogyay Zoltánnal, a Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatósága (MLSZ BMI) igazgatójával beszélgessünk.

Elöljáróban Bogyay megjegyezte, hogy a vírusjárvány miatt nem volt egyszerű szezon.

– Megerőltető volt a tavasz, feszített tempóban zajlott le – kezdte a sportvezető. – Az őszről elmaradt mérkőzések nagy száma miatt már januárban elkezdődött azok pótlása, több meccset kellett szerdán megrendezni, a szerda-szombat-szerda menetrend nehéz helyzet elé állította a csapatokat, akik azonban helytálltak.

Köszönet jár nekik az együttműködésért, partnerek voltak abban, hogy végül is problémamentesen, időben be tudtuk fejezni a különböző bajnokságokat. Különösen a megyei I-ben, ahol az NB III-as osztályozó miatt is sürgetett az idő, de végül is a Mohács erőnyerőként, játék nélkül feljutott. Örömteli, hogy újabb harmadosztályú együttese van a megyének.

A sportegyesületek törekedtek arra, hogy a zárt kapus mérkőzések rendezési feltételei megfeleljenek, ezzel általánosságban nem is volt gond.

Bogyay pozitívumként értékeli, hogy a Covid-járvány miatti nehézségek ellenére kevés klub dobta be azt a bizonyos törülközőt. Több helyről (mint például Szentlászlóról) pedig van ígéret arra, hogy csak ideiglenesen szüneteltetik a működésüket és idővel újra neveznek. Az MLSZ BMI támogatja valamennyi újra, vagy újonnan induló csapat nevezését.

Ami pedig a következő idényt illeti, az várhatóan augusztus közepén a Magyar Kupával indul. A bajnoki küzdelmek a bajnokságok csapatszámának függvényében augusztus végén, szeptember elején kezdődnek. Előtte július 2-ig lehet nevezni a különböző pontvadászatokra. Az előző évekhez képest változás, hogy az Igazgatóság, megyei szervezésben az U13-as fiú korosztálynak tornarendszerű, félpályás bajnokságot ír ki.

Az U14–16-ban pedig a lányokat versenyeztetik, ezzel is játéklehetőséget biztosítanának nekik. Tervbe vették azt is, hogy a +34-es öregfiúk és a +60-as veteránok közötti korosztályoknak, tornarendszerű, +44-es old boy megmérettetésre is sor kerül.

A TAO-val kapcsolatban elmondták: az adott év július 1-től a következő esztendő június 30-ig tart egy időszak, ezalatt kell a támogatási összegeknek beérkezni. Az elszámolás most július 1–30. között zajlik, azt az érdekelteknek elektronikusan kell elvégezni. Az MLSZ BMI információi szerint ez Baranyában 60–70 csapatot érint.

Egy női elnökségi tag is van

Az MLSZ BMI 9 tagú társadalmi elnökségének mandátumát 2025. június 30-ig meghosszabbították. Itt annyi a változás, hogy Arnold Antalnak lejárt a mandátuma, megköszönték az eddig végzett munkáját, helyette Schmidt Zsuzsa, a Mohácsi TE ügyvezetője került a testületbe, amelynek a létszáma változatlan. Ebben az idényben utoljára szerdán ülésezett az elnökség, ahol bizottsági elnököket választottak meg. A bizottságok június 30-ig állnak fel, addigra eldől, hogy kik lesznek a tagok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában