Tollaslabda

2021.06.24. 14:21

Még nem zárult le a kvótaosztás: Krausz reménykedhet

Véglegessé vált, hogy indulhat a tokiói olimpián a tollaslabdázó Sárosi Laura (28), aki évekkel ezelőtt a pécsi Multi Alarm SE színeiben versenyzett.

Horváth L.

A nemzetközi szövetség másfél hete zárta le a kvótaszerző-ranglistát, ami alapján szinte biztos volt, hogy Sárosi tokiói részvételi jogot szerzett. A világranglistán 61., az olimpiai kvótákért zajló küzdelemben pedig 31. helyen áll, és több pontszerző viadalt már nem rendeznek. Másodszor indulhat a nyári játékokon női egyesben.

A kvalifikációs rend szerint a világranglista első tizenhat helyezettje – nemzetenként maximum két tollaslabdázó – kap egyesben kvótát, illetve a lista 17. helyétől nemzetenként egy-egy játékossal és a japán indulóval töltik fel harmincnyolcasra a mezőnyt. A nemzetközi szövetség ezenfelül három szabad kártyát oszthat ki úgy, hogy mind az öt kontinensről legyen tollaslabdázó az olimpiai indulók között.

Ugyancsak jó eséllyel pályázik a részvételre egykori klubtársa, Krausz Gergely (szintén Multi Alarm SE), aki 91. a világranglistán, az olimpiai sorrendben pedig a 38. pozíciót foglalja el. A magyar szövetség kedden jelezte, a férfiaknál még nem zárult le véglegesen a kvóták kiosztása.

Sárosival együtt eddig öt magyar tollaslabdázó szerepelt az ötkarikás játékokon: 1992-ben, Barcelonában egyesben Dakó Andrea, Fórián Csilla és Harsági Andrea, míg párosban a Dakó, Fórián kettős indult. Négy évvel később, Atlantában Ódor Andrea képviselte a magyar színeket. Magyar férfi tollaslabdázó még nem indult olimpián, Krausz lehetne az első.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában