Kajak-kenu

2021.07.13. 15:56

A PKKC remekelt a vidékbajnokságon

Kajak-kenu sportágban hat regionális akadémiát alakítottak ki az országban, ezek közül a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánról elnevezett akadémiának a PKKC vezetőedzője, ifjabb Csaba András lett a menedzsere.

Szabó Dániel

Forrás: pkkc

A Pécsi Kajak-kenu Club vezetőedzőjeként sohasem unatkozott ifjabb Csaba András, az edzések és a versenyek miatt a szabadnapokról leginkább csak álmodozhatott. Most mégis új feladatot vállalt: a Kammerer Zoltán Regionális Akadémia menedzsere lett.

– Tisztában voltam azzal, hogy az eddigi teendőim mellett ez nagy feladat lesz, de az az igazság, hogy ilyen felkérést nem utasít el az ember! – fogalmazott ifjabb Csaba András. – Kellő motivációt éreztem magamban ahhoz, hogy elvállaljam, ez a munka pedig új perspektívákat nyitott meg előttem.

A regionális akadémiához a Dunaföldvártól lefelé a Duna mentén található, valamint a Balaton körüli egyesületek, továbbá dél-dunántúli klubok tartoznak. A menedzser feladata sokrétű, szerepel benne többek között közös versenyek, felmérők szervezése, a kölyökválogatottak menedzselése, válogatott keret összeállítása, szakmai anyagok elkészítése, a sportág népszerűsítése, új egyesületek alapítása – és természetesen a tehetségek felkutatása, kiválasztása és megfelelő menedzselése, közös edzések szervezése.

A PKKC versenyzői a közelmúltban a Fadd-Domboriban megrendezett vidékbajnokságon mérettették meg magukat. Rengeteg jó eredményt értek el, akiktől várták, azok mind hozták magukat.

– Nagyon örültünk annak, hogy Szmrtyka Hannah két számban, ötszáz és ezer méteren is dobogós lett. Azért dolgozunk, hogy kijusson az Olimpiai Reménységek Versenyére, amelyen tavaly Holczer Ákos képviselte a klubot – az a cél, hogy idén mindketten az utazó keretben legyenek. Krikler Zsombor is odatette magát Fadd-Domboriban, megnyerte az ötszáz és az ezer métert is, továbbá nagy siker, hogy az ifi négyesünk is vidékbajnok lett ezer méteren!

A vidékbajnokság pécsi dobogósai: Szmrtyka Hannah – K1 500 m 3. hely, K1 1000 m 3. hely. Krikler Zsombor – K1 500 m 1. hely, K1 1000 m 1. hely. Fodróczi Vilmos – K1 500 m 2. hely, K1 1000 m 3. hely. K4 férfi felnőtt 500 m (Krikler, Kugler, Fekete, Fodróczi) – 2. hely. K4 férfi ifi 1000 m (Pörnecz, Krikler, Weiling, Holczer – 1. hely. K2 felnőtt 500 m (Krikler, Fodróczi) – 2. hely. K2 felnőtt 1000 m (Krikler, Fodróczi) – 3. hely. K2 U23 1000 m (Ratkovics, Szmrtyka) 2. hely. Stix Marcell – K1 serdülő 2000 m 3. hely. Vadászi Hanka – K1 kölyök 2000 m 3. hely. MK2 gyermek 2000 m (Ornódi, Szalai) – 3. hely. MK1 kölyök 3x200 m váltó (Tavi, Takács A., Vásárhelyi) – 1. hely. MK1 gyermek 4x200 m váltó (Csizmár, Gelencsér, Gergely, Tábori) – 3. hely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában