Labdarúgás

2021.10.13. 15:42

Javulni fog a PMFC

A szünet után nagy feladat vár majd a PMFC labdarúgócsapatára az NB II.-ben. A Budafok ellen kell újabb sikert elérni, de nem az lesz az egyetlen mérkőzés, amely nehézzé teszi majd a tabella megmászását.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nem kezdődött álomszerűen a PMFC 2021/2022-es idénye. Tizenegy forduló után három-három győzelem és döntetlen, illetve öt vereség a csapat mérlege nyolc lőtt és tizenegy kapott gól mellett.

– A negatív széria, ami az idény elején rajtunk volt, már a tavasszal elkezdődött, mert a csapatok egyre jobban felkészültek belőlünk, és így egyre nehezebb volt őket megbontani – kezdte kérdésünkre a csapat támadója, Geiger Norbert. – Ennek keressük még mindig a megoldását, ami hellyel közzel, az 1-0-os győzelmekkel sikerül is. Viszont nem igazán érzem, hogy velünk csapatilag lenne probléma, inkább az ellenfelek nem mernek olyan bátran focizni, mert tudják, a letámadást nagyon jól alkalmazzuk. Azt kell megtalálnunk, hogyan tudjuk a visszaálló ellenfeleket megbontani, és a helyzeteinket jobb arányban kihasználni.

Futó Zsombor csapatkapitány erre már a téli, illetve a nyári felkészülés alatt is felhívta a figyelmet, az ellenfelek már tudják, mire képesek, nem veszik majd félvállról az ellenük játszott meccseket, s ezt most a társ szavai is alátámasztják.

Azt kell megtalálniuk, hogyan bonthatják meg a visszaálló ellenfelet

– Tavaly, amikor felkerültünk, biztosan mindenki úgy volt vele, ez egy újonccsapat, s bár jól támad le, az NB III.-ból jött. Viszont ez működött a másodosztályban is, és azzal nagyon sok ellenfelet megleptünk, hogy nagyon agresszívan játszottunk, centiméterre pontosan mindenki tudta a helyét, és le tudtunk támadni, amiből rengeteg gólt szereztünk – jelentette ki Geiger. – A tavasz felénél kezdett ez megváltozni, sokkal nehezebbé vált a játékunk, mert az ellenfelek látták az erősségeinket és tettek ellene. Már nem tudtunk úgy letámadni, és mindig stabil, védekező csapattal találtuk szembe magunkat.

Persze a nyáron érkezők és az itt maradó mag összeszokása is okoz problémákat, de ez csak javulni fog a folytatásban.

– Az érkezők és távozók miatt a szezon eleje mindig nehezebb. Az edzőnek biztosan még több fejtörést okoz, hogyan oldja meg az újak beillesztését és velük a csapat játékát – mondta a tavalyi házi gólkirály. – Az öltözőben nem érzek problémát, mert remek közösség van itt, nagyon jól fogadtuk őket és hamar beilleszkedtek emberileg. A pályán kicsit mindig nehezebb kiismerni, ki hova passzol vagy fut, de ez is egyre jobban megy. Még csak két hónap ment el a bajnokságból, ez jobb lesz, pontosabban tudjuk majd egymást megjátszani, és ez a győzelmek számában is meg fog látszani.

Nyolcan szerezték a nyolc gólt

A PMFC nyolc találatát idén nyolc különböző játékos jegyezte, természetesen ott van köztük a tavaly 10-10 gólig jutó Adamcsek és Geiger is.

– Ez abból adódhat, hogy bár nem megy annyira a csapatnak, mindenki odateszi magát, így egy kis plusszal, egy góllal hozzájárult az eddigi pontszerzésekhez – válaszolt Geiger. – Gólok számában többet kellene teljesítenünk, de ha valaki látta a mérkőzéseinket, tudja, a felállt védelmeket sokkal nehezebb megbontani, és ezáltal nem tudunk olyan futballt játszani. Az ellenfeleink próbálják megúszni a meccseket, főleg Pécsen, ahol nagyon jól presszingelünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában