súlyos lesz az ítélet

2021.11.03. 10:40

Földre küldte a bírót: lefújták a Kökény–Újpetre mérkőzést

Félbeszakadt vasárnap a Kökény–Újpetre mérkőzés a felnőtt labdarúgó megyei III. osztály Czibulka-csoportjában, még pedig a játékvezető inzultálása miatt.

H. L.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A bírói jelentésben foglaltak szerint a játék végleges megszakítása a 75. percben történt, a vendégek 1-0-ás vezetésénél. Akkor a mérkőzés dirigense sárga lapot adott a hazaiak kapusának, aki a kártyát kitépte a kezéből, amiért a pirosat is felmutatták neki. Ettől haragjában fellökte a játékvezetőt, amitől a bíró a földre került. A kapuvédő még ekkor sem állt le, nem akart lemenni a pályáról, sőt fenyegetően közeledett az általa inzultált sípmester felé, aki erre lefújta a mérkőzést.

Az ügy még ezen a héten az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága fegyelmi bizottsága elé kerül, annak súlyos ítéletét borítékolni lehet. Miként azt is, jó hosszú eltiltás lehet belőle, ami akár a 33 éves kapus pályafutásának végét jelentheti. A döntést megkönnyíti, hogy szövetségi ellenőr is volt a meccsen.

A fegyelmi testület után a versenybizottság következik, amely dönt a bajnoki további sorsáról. Korábban ilyen esetekben nem volt újrajátszás, sem pedig a maradék idő bepótolása és mindig a vétlen csapat kapta meg a 3 pontot.

Az MLSZ BMI-nél érdeklődve azt tudtuk meg, hogy szerencsére évek óta nem fújtak le idő előtt mérkőzést a játékvezető inzultálása miatt. A jó sorozat megszakadása nem hiányzott...

A megyei III-at érintő dolog az is, hogy a Dárdai-csoportban szereplő Mohács II. már harmadik hete nem tudott játszani, mert az ellenfelek nem álltak ki ellene. Sorozatban így úszta meg a vélhetően súlyos vereséget a Báta, a Geresdlak és most hétvégén a Görcsönydoboka. Az előző két alkalommal a Mohács II. 3-0-ás gólkülönbséggel kapta meg a három pontot, így lesz ez a görcsönydobokai együttes esetében is.

A kiemelt kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában