Labdarúgás

2022.01.07. 13:01

Kell egy szakmailag jó, támogató vezetőedző a nyeréshez

Tavaly toronymagasan nyerte a labdarúgó megyei első osztályt a Mohács, azonban újoncként nem bírt berobbanni a labdarúgó NB III.-ba. Ezzel szemben a Kozármisleny szinte nem is emlékeztet előző idénybeli önmagára, jelenleg magabiztosan listavezető a gárda, és jó úton halad a feljutás felé.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

A 2020/21-es NB III.-as szezonban az ötödik fordulóban szenvedte el első vereségét a Kozármisleny, míg az idei szezonban még a várakozásokat is felülmúlva veretlenül éllovas a kék-fehér együttes. Mindehhez kellett egy olyan filozófiával és szakmai tudással rendelkező vezetőedző, aki képes volt elhitetni a játékosaival, hogy igenis több van bennük. Aczél Zoltán gatyába rázta a mislenyi brigádot, és a mutatott játékot, illetve a statisztikákat látva az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.

 

Nincs sok ideje Aczél Zoltánnak a kísérletezésre 
– Az elmúlt edzéseket látva úgy gondolom, hogy mindenki megfelelő állapotban tért vissza – kezdte nyilatkozatát Aczél Zoltán, a Kozármisleny trénere. – Karácsonytól mindenkinek kötelezőszerűen teljesítenie kellett hat futóprogramot, amelyek közel 45-50 percesek voltak. Nincsen sok időnk a bajnokság folytatásáig, így nincs is nagyon lehetőségünk kísérletezni. Szeretnénk megtalálni a legjobb alapcsapatot, amivel folytathatjuk majd a szériánkat. 

 

Egy ilyen kimagasló ősz után joggal bizakodhatunk abban, hogy a Kozármisleny felér a csúcsra, és jövőre esetleg három baranyai alkossa a labdarúgó-másodosztályt. A mohácsi klub az előző évben bajnoki címet ünnepelhetett, ráadásul temérdek mennyiségű góllal tette boldoggá a fanatikusokat, és csupán kilenc alkalommal kapitulált az egész szezon során. 

 

Hétszer tesztel a nyitány előtt a Kozármisleny 
Január 15. Mohács–Kozármisleny, január 19. Kazincbarcika–Kozármisleny, január 22. Szentlőrinc–Kozármisleny, január 26. Várdaróc–Kozármisleny, január 29. Nagykanizsa–Kozármisleny, február 2. Szekszárd–Kozármisleny, február 6. BVSC-Zugló–Kozármisleny. 

 

Versenyképességre törekszenek Kvandukék 
Kvanduk János alakulata egy másik kávéházba csöppent, azonban a kezdeti nehézségek ellenére – beszélhetünk játékoshiányról, rossz átigazoláspolitikáról vagy tudásbeli különbségekről – szeretné felvenni a kesztyűt a klub, és a kivívná a bennmaradást. 
– Az előttünk álló hetek célja, hogy versenyképes csapatot alakítsunk ki a bajnokság kezdetére – vélekedett Kvanduk János, a Mohács vezetőedzője. – Szeretnénk behozni a hátrányunkat és kivívni a bennmaradást. Az első napok után pozitív benyomásaim vannak a játékosok hozzáállásával kapcsolatban. Egyelőre két játékossal bővült a keret. Az ificsapatunkból előrelépő Román Zalán, valamint egy fiatal, tehetséges támadó is már az együttesünk tagja. 

 

Az utóbb említett játékos információnk szerint a Mislenyből távozó Csernik Zsombor. 
Amennyiben a Mohács hasonlóan bátran áll bele a küzdelmekbe, mint utolsó összecsapásain, és a trénernek is lesz merítési lehetősége, akkor elkerülheti a klub a kiesést. 

 

A Mohácsra hat mérkőzés vár még a tavaszi rajtig 
Január 15. Mohács–Kozármisleny, január 19. Mohács–Várdaróc, január 22. Jánoshalma–Mohács, január 26. Mohács–Paks II., január 29. Gárdony–Mohács, február 6. Kaposvár–Mohács. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában