Futsal

2022.01.12. 20:41

Nem volt ellenszer az őrült tempóra

Nem bírt különösebb ellenállást tanúsítani hazai pályán az elsőosztályú ellenfelével szemben a PEAC férfifutsalcsapata a Magyar Kupa második körében.

A. M. R.

Forrás: Laufer László

Fotó: Laufer László

Legutóbb tavaly volt NB I.-es ellenfele a pécsi együttesnek, szintén a kupasorozatban, mikor is a DEAC vendégeskedett a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A menetelés véget ért akkor is a torna második fordulójában, ugyanis a DEAC 3-2-re legyőzte Élő Tibor tanítványait. 

 

Idén a sorsolásnál még inkább elkerülte a szerencse a pécsi klubot, ugyanis a légiósokkal feltüzelt Nyírgyulaj volt az ellenfél. Már a találkozó kezdetén jól látszódott a két gárda közötti osztálykülönbség, de ennek ellenére elkerülhető gólokat kapott a PEAC.

 

Szépítésre is lehetett volna a sansz, de rossz megoldást választott döntőhelyzetben a házigazda. 

– Sajnos egy kicsit sem bírtuk megnehezíteni az NB I.-es ellenfelünk dolgát – kezdte nyilatkozatát a PEAC egyik játékosa, Vénosz Soma. – Az első soruk által diktált tempóval nem bírtuk felvenni a versenyt. A továbbjutás nem is volt realitás, de csalódottak vagyunk a könnyen elkerülhető gólok miatt, illetve, hogy azt a néhány kidolgozott helyzetünket nem bírtuk gólra váltani.

 

Összességében jó tanulópénz volt a mérkőzés, és remélem, hogy a bajnokságban kamatoztatni tudjuk majd az itt megtapasztaltakat. 

 

PTE PEAC-B Build&Trade–Nyírgyulaj Futsal 0-8 (0-5) 

Férfi Futsal Magyar Kupa, 2. forduló, Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. PEAC: Király – Füzes, Forró, Bartal, Vénosz. Csere: Molnár, Örsi, Szaniszló, Udvardi, Romvári, Spánitz, Kovács A. Edző: Élő tibor. 

Gólszerzők: Da Silva (1., 3., 16.), Csoma (8.), Szabó Á. (14.), Orosz (27.), Domokos (31., 40.) 

Ez következik (01. 17.): PEAC–Dunaújváros.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában