Kézilabda

2022.02.23. 13:04

Remekül rajtolt el a Sport36-Komló férfikézilabda-csapata

Nagyszerűen rajtolt a tavasszal a Sport36-Komló férfikézilabda-csapata, s a három meccs alatt megszerzett hat NB I.-es ponttal az ötödik pozícióban találta magát, az ugyanennyi egységet gyűjtő Budakalász előtt. Kilvinger Bálint hasonló folytatásban reménykedik.

Kvanduk Bence

Takács Bencéék nem tudták legyűrni a Tatabányát

Fotó: L.P.

Nagyon elkapta a tavaszi bajnoki rajtot a Sport36-Komló. A Budakalász elleni bravúrt a Fejér-B.Á.L. Veszprém és a Kecskemét legyőzése követte, s így már csak két pontra van a negyedik Fradi a bányászok előtt. 

– Ez a három mérkőzésből három győzelem a bajnokikon sikeresebb szereplés, mint terveztük. Kettőt mindenképpen szerettünk volna megnyerni, de természetesen jobban örülünk, hogy hármat is sikerült. Kicsit más jellegű munkát végeztünk a felkészülési időszakban, ennek is hatása ez a három találkozó – árulta el érdeklődésünkre Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője. 

 

Hétvégén a Telekom Veszprém érkezik Komlóra, amely ellen fenn kell tartani a magas szintű játékot, még ha ez nem is feltétlenül társul ezúttal pontokkal. 

– Nagyon bízom benne, hogy tudjuk ezt a szintet tartani. A Telekom Veszprém ellen is azt próbáljuk majd játszani, amit az elmúlt bajnokikon, mert van még mit gyakorolnunk. Ilyen szempontból nagyon jó lehetőség, hogy egy ilyen kiváló csapat ellen mérhetjük le, hol tartunk – folytatta. – Ha kicsit előrébb tekintünk, megint jönnek majd azok a mérkőzések, amelyeken reális győzelmi esélyeink lehetnek. Azokra igyekszünk gyakorolni, tökéletesíteni a játékunkat magas tempónál is. A mostani egy más jellegű meccs lesz, de ezen az úton szeretnénk tovább haladni, amin elindultunk. 

 

Sajnos az örömbe üröm is vegyült. Tarik Vranac Kecskeméten súlyos sérülést szenvedett. Akár tíz hónapot is kihagyhat. 

– Úgy próbáljuk megoldani a hiányát, ahogy korábban helyettesítettük azokat, akiknek esetleg nem úgy ment a játék. Akik beszállnak, azok próbálnak meg többet nyújtani. Az elmúlt mérkőzéseken is folyamatosan forogtak a játékosok, ezzel próbáltuk meg a nagyobb tempót fenntartani. Csak úgy pótolhatjuk a sérültet, ha azok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, most megpróbálják tehermentesíteni Jerkovicsot például. Csapatként van lehetőségünk eltüntetni a hiányát – fogalmazott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában