Vitorlázás

2022.07.14. 11:01

Hölgyekből álló legénység is indult az idei Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon

Móga Richárd

Fotó: Penovác Károly

Balatonfüred Verőfényes napsütésben rajtolt el az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye csütörtök reggel Balatonfüredről. A népszerű versenyre 516 hajó nevezett idén, fedélzetükön több mint 2500 vitorlázóval.

A verseny hivatalos honlapján közölték, hogy a Kékszalagra 28 hajóosztály delegált csapatokat, ráadásul 16 katamaránnal is neveztek a regattára. Egy-egy hajó legénysége átlagosan ötfős, a legtöbben, 17-en a Raffica fedélzetén, 16-an pedig a Principessán versenyeznek.

Érdekességek közé tartozik, hogy 11 külföldi csapat is nevezett, 16 hajó női kormányossal indult, közülük kettőn csak hölgyekből áll a legénység. Továbbá 92 ifjúsági és nyolc serdülő korú vitorlázó is van a hajókon.

A hajósokra a 48 órás szintidő alatt légvonalban 155 kilométeres út vár, a balatonfüredi rajt után Balatonkenese, Siófok és a tihanyi szoros érintésével haladnak, és Keszthelynél fordulva térnek vissza Balatonfüredre.

Érdemes figyelemmel kísérni a Ribstory csapatát, akik tavaly éppen lecsúsztak a dobogóról, azonban most mindenképp szeretnének elhalászni egy érmet. A felkészülésük nem zajlott zökkenőmentesen a pécsieknek, ugyanis napokkal az indulás előtt felborult a hajójuk, így már az is bravúros eredmény, hogy rajthoz állhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában