Korfball

2022.08.23. 19:01

Legyűrték a világelsőt: negyedikként végzett a válogatottunk a Beach Korfball világbajnokságon

Negyedikként végzett a magyar válogatott az idei Beach Korfball világbajnokságon, ahol két korábbi Pécsi Tudományegyetem hallgató, Bellusz Tamás Kristóf és Laki Anna is nagy szerepet vállalt a remeklésben.

Móga Richárd

Forrás: B. T. K.

Negyedikként végzett a magyar válogatott a marokkói Nador városában az idei Beach Korfball világbajnokságon, ahol két korábbi Pécsi Tudományegyetem hallgató, Bellusz Tamás Kristóf és Laki Anna is nagy szerepet vállalt a remeklésben.

Korábban már háromszor  szerepelhetett ezen a tornán a legénységünk. Először kilencedikként, majd két alkalommal negyedikként végzett a válogatott.

Ezúttal tizenhárom ország csapata vett részt a küzdelmen, ahol a magyar alakulat igencsak fiatalnak számított, hiszen 22 év volt az átlagéletkor. A nehezebb csoportba került együttesünk, ugyanis ellenfeleink közé tartozott Franciaország, Marokkó, Portugália, Lengyelország és USA nemzeti válogatottja is.

Sajnos sérülések is sújtották a csapatot, de ennek ellenére a világelső holland válogatottat is legyőzte alakulatunk egy 3–3-as döntetlent követően, büntetőpárbajban. Ezzel zsinórban harmadik alkalommal jutott a legjobb négybe a magyar válogatott.

Az elődöntőben a regnáló világbajnok Portugália már nagy falatnak bizonyult, hiába tett meg mindent a gárda, a bronzcsatában pedig a belga csapat is legyőzte a mieinket.

Sok idő nem maradt a pihenésre, fejben már az október végén megrendezésre kerülő világbajnoki selejtezőjére hangolódnak a játékosok.

A magyar válogatott kerete: Laki Anna, Tóth Noémi, Ásványi Nikolett, Majer Zsolt, Jakab Gergő, Laki Salamon, Bellusz Tamás Kristóf.

Címkék#Korfball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában