Futsal

2022.09.20. 14:31

Vállalható vereséget szenvedett a pécsi csapat az Újpest otthonában

Móga Richárd

Fotó: Szakony Attila

Vállalható vereséget szenvedett a PTE-PEAC futsalcsapata a listavezető UTE vendégeként az NB II. Nyugati-csoport negyedik fordulójában.

Ahogy arra elöljáróban is számítani lehetett, igencsak nehéz dolga volt a pécsi alakulatnak az éllovas otthonában. Az Újpest a szezonban nagyon kevés gólt kapott (6), csupán a Mad Dogs kapitulált kevesebbszer (5), ráadásul elől is jól muzsikál az együttes.

Küzdelmesen indult a találkozó, de komoly helyzetekből így sem volt hiány. Úgy tűnt, a kilátogató szurkolók már nem látnak gólt az első játékrészben, azonban a 19. percben Kovács Dávid Gábor megszerezte szezonbeli harmadik találatát, így fájó szívvel vonulhatott pihenőre Élő Tibor legénysége.

A második játékrészben próbálta felvenni a kesztyűt a baranyai brigád, ráadásul kilenc perccel a lefújás előtt kiállította a játékvezető az egyik hazai labdarúgót, így egy újabb lökést kapott a PEAC. Az események felpörögtek, hiszen a 32. percben Tóth Márk egyenlített, de a házigazda szinte azonnal válaszolt.

A hátralévő időben a vendégcsapat próbált nyíltabban játszani, nyomás alá helyezte ellenfelét, azonban az újpesti védelem nem hibázott. Ezzel tehát a pécsi klub elszenvedte idei második vereségét, de a liga két legjobbja ellen, így nem lehet teljesen csalódott Élő Tibor. Van potenciál a csapatban, és az eddig látottak alapján szintet léphet.

– Gyenge színvonalú, gyenge iramú mérkőzésen kaptunk ki, de a csapat egy döntetlent megérdemelt volna – nyilatkozta lapunknak a PEAC egyik alapembere, Bartal Bence.

A baranyai klub gólszerzője, Tóth Márk így vélekedett: – Kicsit enerváltan kezdtük a mérkőzést, bár az UTE vezeti a bajnokságot, de egyik fél részéről sem érte el az iram a várt tempót. A technikás kapusuknak köszönhetően meglepő módon hamar elővették az 5 a 4 elleni játékot, amiből viszont sok labdaszerzésünk volt, de ezeket az üres kapus szituációkat nem tudtuk gólra váltani. Az első félidő vége előtt egy ilyen létszámhátrányos szituációból gólt kaptunk. A második félidőre úgy érzem, sikerült magasabb fokozatra kapcsolnunk, ennek következtében egyenlítettünk, de a lőtt gólunkra egyből volt válaszuk. A meccs végén több helyzetünk is volt, de sajnos nem tudtuk kihasználni őket. Nagyon csalódottak voltunk a lefújás után, mert játékban nem kerekedett fölénk a listavezető, így ebben a meccsben sokkal több volt. A saját játékommal a gólomon kívül nem vagyok elégedett, ebben is van egy kis hiányérzetem.

UTE–PTE PEAC-B BUILD&TRADE 2–1 (1–0)

Férfi futsal NB II. Nyugati csoport, 4. forduló. PEAC: Molnár M. – Bálint G., Molnár Cs., Koronics, Bartal. Cserék: Wilkesz, Palvek, Tóth M., Udvardi, Romvári, Kovács A., Vénosz. Vezetőedző: Élő Tibor.

Gólszerzők: Kovács D. (19.), Sztraka (32.), illetve Tóth M (32.).

Kiállítva: Czerman Márk

Az állás (12 csapat): 1. UTE 12 pont, 2. TFSE 10 pont, 3. MAD Dogs 9 pont, 4. Tihany 6 pont, 5. PTE PEAC 6 pont.

Ez következik (09. 26.): PEAC–Tolna Mözs (20.00).

Címkék#futsal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában