Petanque

2022.10.13. 13:01

Repült a golyó a Vérmezőn, két aranyat hozott Baranyába

Sz. Zs.

Fotó: Flajsz Péter

Mindkét pécsi klub egy-egy aranyéremmel tért haza a fővárosból, a petanque országos bajnokságról. A Vérmezőn 18 hölgy és 46 férfi versenyző próbálta a fémgolyókkal legjobban megközelíteni a háromcentis Öcsit – a fa célgolyót – a svájci rendszerű bajnokságon. 

A nőknél ez Kocsis-Simon Ágnesnek, a Pécsi Vörös Meteor petanque-osának sikerült a legjobban, aki a fináléban Szabóné Árvai Nikolettát (VHSE) 13:1-re legyőzve szerezte meg a szakosztály idei 4. bajnoki címét. Hármat ebből ő maga szerzett, emlékezhetünk, az egy héttel korábbi lövő-ob ezüstje mellett. 

Az esős idő nem könnyítette meg a versenyzők dolgát, ám ez Nagy Lászlót zavarhatta legkevésbé, ő ugyanis szintén magabiztos játékkal dobott össze egy bajnoki aranyat a PVSK-nak az egy-egy elleni küzdelemben. A szakosztály versenyzői közül a nőknél a még ifjúsági korú Tarlós Eszter élete első versenyén indult, és jó tapasztalatokat szerzett. Tálosiné Mocsirán Ágnesnek sikerült a selejtezőn túljutnia, az egyenes kieséses szakaszban azonban vereséget szenvedett, így a tovább bontottan értékelt 5–8. helyen végzett. A férfiak további mezőnyében pedig a selejtezők után Kovács Zoltánnak és Kutasi Péternek a 9–16. hely jelentette a végállomást, Gál Károly és Tálosi Krisztián az 5–8. helyig jutott.

Még a Pécsi Vörös Meteorhoz kötődő korábbi siker, hogy Tatabányán, a Mix Duplett országos bajnokságon – és végre ragyogó napsütésben – a Kocsis-Simon Ágnes, Kemény Gyula (Budapesti PSE) alkotta páros aranyérmet szerzett. 

Ezzel befejeződött a petanque hazai szabadtéri bajnoksága, a versenyzőkre már csak a veterán (szenior)-ob vár november 5-én, ugyancsak Budapesten. Illetve a válogatottakra, köztük új pécsiekre a jövő évi, thaiföldi vb-re történő felkészülés.

Címkék#Pétanque

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában