Hegyi szlalom

2022.11.04. 12:00

Gyerekek is száguldozhatnak a Vadkutyákkal

Sz. Zs.

Forrás: MW

Különleges autóversenyen mérheti össze az erejét, most tényleg azt mondhatjuk, szinte bárki, aki eléri egyszerre a kormányt és a gázpedált, november 5-én, szombaton a Szentkút–Remeterét közötti egykori hegyi pályán. A Wild Dogs Slalom Kft. által kiírt „Sopia-Net Hegyiszlalom és Amatőr Rally az InterCars kupáért” nevű megmérettetésen az autók és a pilóták számára is jóval megengedőbbek ugyanis a szabályok a szokásos rali- vagy gyorsasági futamokénál.

Olyannyira, hogy a versenygépeknek még bukócsővel, sőt, érvényes forgalmival sem kell rendelkezniük. A sofőröktől pedig még a betöltött 18 esztendő, ebből adódóan az érvényes jogosítvány sem feltétlen elvárás, utóbbi egy szülői hozzájárulási nyilatkozattal pótolható. Tegyük hozzá, mindez a versenyen igaz, az azt megelőző, útlezárás nélküli pályabejárásra nem vonatkozik, ott mindenben a KRESZ előírásai a mértékadóak. (Az a kiírásból nem derül ki, hogy ez a korosztály vajon honnan rendelkezik olyan képességekkel és gyakorlattal, ami egy autóversenyen induláshoz szükséges, még ha az csak három kilométeres zárt pálya is. Illetve, hogy ők a pályabejáráson miként vehetnek részt…)

A 150 indulóban limitált futamon a versenyzőket nem kevesebb, mint tíz kategóriában értékelik, így biztosan sokan térhetnek majd haza különféle serlegekkel. A három futamon az össz-versenytáv 10,6 kilométer.

A rajthoz állni nem szándékozókat is érinti a verseny, hiszen a környéken emiatt útlezárása is készülni kell. Így november 5-én, szombaton 6–18 óráig teljes szélességében lezárják a pécsi Ranga László utat a Szentkút és Remeterét közötti szakaszon. Vagyis a Magyarürögi, Abaligeti út irányából ezalatt nem juthatunk át Orfű felé, illetve onnan visszafelé. Kerülőút Pécsről a Mandulás (Kemping) felől Lapis és Remeterét felé, illetve ugyanerre vissza. A szentkúti buszfordulót ugyan nem zárják le, ám torlódásra arrafelé is számítani kell.

Bővebb infó és versenykiírás az esemény Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában