Labdarúgás

2022.11.21. 14:30

Megérte ezt is átélni: ott volt fotósunk Dzsudzsák búcsúján

Így kell búcsúzni a magyar labdarúgó-válogatottól, ahogyan azt Dzsudzsák Balázs is tette: győztes meccsen, a szurkolók gyűrűjében, örömkönnyeket morzsolva, egy örökre emlékezetes pillanattal. Szögre akasztotta a címeres mezt a válogatottsági rekorder.

K. B.

Fotó: Mónus Márton/MTI

A Nemzetek Ligája utolsó fordulóiban megélt élményeket követően egyértelmű volt, hogy egy másik záró pillanatot is a helyszínen kell megtekintenie Löffler Péternek, lapunk fotóriporterének. Egy olyan momentumot, amely futball-válogatottunk elmúlt tíz évének felemelkedését is szimbolizálta egy meghatározó labdarúgónk utolsó címeres mezben lejátszott meccsében. Dzsudzsák Balázs búcsúzott az elképesztő atmoszférájú Puskás Arénában, amelyet meg is énekeltetett a görögök elleni győzelmet követően.

– Nem kellett sokat keresni a pályán az utolsó válogatott meccsét játszó Dzsudzsákot, mert a szőke hajtincseivel kitűnt a mezőnyből, így volt kerek a pályafutása – kezdte a meccset a helyszínen megtekintő kollégánk. – Megható pillanatoknak lehettünk szemtanúi, a tábor mindent megtett, hogy emlékezetes este legyen mindenki számára. Már ezért megérte elutazni a meccsre. Örülök, hogy az előzetes tippem is bejött az eredmény kapcsán. 

Hogy stílszerű legyen a 109-szeres válogatott egyedüli csúcstartó búcsúja, a 93. percben a csereként beállt Kalmár Zsolt elképesztő szabadrúgásgólja döntött, ami automatikusan még magasabbra tekerte a hangerőt a nézőtéren.

Magyarország–Görögország 2–1 (1–0)
Labdarúgó felkészülési mérkőzés. Puskás Aréna, 55 ezer néző. 
Magyarország: Dibusz (Szappanos, 92.) - Botka (Lang, 71.), Orbán, Szalai A. - Fiola, Nagy Á., Styles, Kerkez (Nagy Zs., 53.) - Dzsudzsák (Ádám, 53.), Szoboszlai (Kalmár, 92.) - Sallai (Dárdai, 71.).
Görögország: Paszhalakisz - Rota, Hacidiakosz, Recosz, Jannulisz (Kiriakopulosz, 68.) - Bakaszetasz, Kurbelisz (Papanikolau, 86.), Buhalakisz (Hacijovanisz, 68.) - Maszurasz (Duvikasz, 86.), Joannidisz (Funtasz, 60.), Mantalosz.
Gólszerzők: Sallai (15.), Kalmár (93.), illetve Bakaszetasz (81. – büntetőből).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában