Kosárlabda

2023.01.17. 18:00

Hibátlan mérleggel tisztelgett az NKA Pécs Horváth Judit előtt

K. B.

Forrás: NKA Pécs

Színvonalas tornát rendezett Horváth Juditra emlékezve a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia, amelyen a szlovén Celje, az olasz La Molisana Magnolia Basket és a belga Centre de Formation AWBB kadett gárdái mérkőztek meg a házigazdával.

A kupa szoros összecsapásokat és nagy csatákat hozott, amelyekből rendre a pécsi U16-os csapat került ki győztesen, így itthon is tartotta az aranyat. Mögötte a szlovénok és a belgák végeztek ebben a sorrendben. Még a torna elején Kerekasztal-beszélgetés során elevenítették fel a névadó ikon eredményeit, pályafutását, így három újabb nemzet kaphatott ízelítőt elhivatottságából, kvalitásaiból.
A torna során Szentpáli Gergő betegsége miatt csak az első találkozón tudta irányítani tanítványait, helyét segédedzője, Hengán Hunor vette át, aki nemcsak szervezői oldalról, hanem sportszakmai szempontokból is sok pozitívumot látott megmérettetésen.

Forrás: NKA Pécs

– Színvonalas tornát tudhatunk magunk mögött, mindegyik csapatban voltak nagyon kiemelkedő játékosok – fogalmazott a győztes csapat trénere. – Gyors iramot diktáló, szervezett játékrendszert képviselő csapatokkal mérkőztünk meg. Mindegyik ellenfélhez másképp kellett alkalmazkodnunk és más rotációt használtunk. Nagyon pozitív, hogy az utolsó mérkőzésre kijavítottuk az eddigi hibáinkat és az agresszív védekezésünk jó döntéshozatalokkal párosult, így teljes mértékben mi irányíthattuk a végjátékot.

A vendég edzők is nagyon elégedettek voltak, hiszen egy nemzetközileg is kiemelkedő, hasonló játékerőt képviselő mezőnyben mérhették össze tudásukat a csapatok.

Végeredmény: 1. Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs, 2. ZKK Cinkarna Celje, 3. Centre de Formation AWBB, 4. La Molisana Magnolia Basket.

Eredmények: NKA–La Molisana Magnolia Basket 62-61, AWBB–Celje 77-79, La Molisana–AWBB 66-79, Celje – La Molisana 94-77, AWBB–NKA 64-77, NKA–Celje 78-65.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában