Ökölvívás

2023.02.16. 19:51

Az idei első versenyére készül a Zsutipe SE

H. L.

Forrás: Shutterstock

Most szombaton lesz az ökölvívó-Bakony-kupa utánpótlástornája, amelyen a Zsutipe SE fiataljai is indulnak. A pécsi szakosztály várhatóan 7-8 öklözőt nevez, ők serdülő-, ifjúsági s juniorkorosztályban lépnek ringbe, közöttük lesz több országos bajnok is, így Orsós Erik (serdülő 45 kg), Mendi Lorenzo (serdülő 42 kg) és ifj. Dunai Zsolt (ifjúsági 80 kg), ők valamennyien éremesélyesek. 

A Zsutipe SE 16 igazolt versenyzővel rendelkezik, de 20-22-en járnak edzésre, a foglalkozásokat a volt fehérhegyi általános iskolában tartják, Dunai Sándor vezetőedző és segítői, ifj. Dunai Sándor, valamint Dunai Arnold Zsolt vezetésével. Régebben ennél több ifjú is járt hozzájuk, 25-30, de náluk is volt lemorzsolódás. Az elsősorban hátrányos helyzetű fiatalok felkarolását felvállaló klub idén legalább 20 versenyen szeretne részt venni, ezek közül kettőt Pécsett rendeznének. Az egyik a márciusi szeniortorna lenne, amelynek még nincs helyszíne, az az egykori fehérhegyi iskola, a Széchenyi-csarnok és a Lauber Dezső Sportcsarnok közül kerül ki. Nyár végén a Zsutipe-kupa házigazdái szeretnének lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában