Kézilabda

2023.02.20. 12:36

Edzőt vált a Komló: Nem maradt hiányérzet Kilvinger Bálintban

Nehéz döntésre jutott a Sport36-Komló NB I.-es férfikézilabda-csapatának vezetése, illetve a vezetőedző Kilvinger Bálint. A Bányász nem a 7 éve az együttest vezető trénerrel fejezi be az idényt.

K. B.

Fotó: Laufer László

Hét évet követően jön változás a Komló vezetésében, hiszen a jövőben már nem Kilvinger Bálint vezényli ki a csapatot a parkettre.

A tréner 2016-ban a montenegrói Ratko Djurkovicstól vette át a gárda irányítását, s egy sikeres időszakot kezdett meg. Nem csak, hogy végig az élvonalban szerepelt a csapat, a nemzetközi porondra is kilépett, sőt, 2018-ban a Ligakupa fináléját követően Jerkovicsék emelhették a magasba trófea híján az öklüket. A bajnokságban két 8., egy 5., két 9. és egy 7. helyezés fűződik a nevéhez, idén azonban a vártnál rosszabbul szerepel a gárda, a 11. pozícióban várja a folytatást 15 mérkőzést követően.

– Ez egy roppant nehéz döntés volt, mert nagyon sok időt töltöttem el a komlói kispadon – árulta el érdeklődésünkre Kilvinger Bálint. – Itt kaptam meg a lehetőséget, hogy NB I.-es edző lehessek. Úgy érzem, ezt meg is tudtam ugrani. A jelenlegi helyzetben egy másik edző talán olyan impulzust tud adni a csapatnak, amire szüksége van. Megpróbáltam mindent, hiányérzetem nincsen! Most volt egy olyan utolsó lehetőség, hogy ezt meg tudjuk lépni.

A klub a váltásról való közleményében azt is jelezte, szeretné, ha a szakvezető a jövőben is a klub berkein belül dolgozna.

– Erre később fogunk visszatérni, még átgondolom, mi az, amiben tudok segíteni – fogalmazott az ügyben a szakember. – Ha olyan kihívás érkezik, akkor lehet azt választom, mert szívesen dolgoznék tovább felnőtt csapat kispadján. Ez az alapvető célom. Ha nincs erre lehetőségem, az utánpótlásban el tudom képzelni magam, szeretek a gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozni. Most lesz időm, hogy ez letisztázódjon bennem minden, illetve majd eldől, hol és milyen feladatot szán nekem az élet.

Most még a búcsú pillanatait éli a klub, de már az új vezetőedzőt is megnevezte, aki Marosán György lett.

– 2016 tavaszán egy percig sem gondolkodtam, tudtam ő lesz a jó megoldás – jelezte már a klub felületein Szigeti Szabolcs ügyvezető a váltás után. – Ekkor már több éve dolgoztunk együtt. Sokan kételkedve fogadták, de a csapat mögé állt és a klub legsikeresebb, legeredményesebb hét éve következett. Hét évig magas színvonalon, teljes odaadással, rendkívül felkészülve végezte minden nap a munkát. Rengeteg időt töltöttünk együtt, aludtunk egy szobában, utaztunk, repültünk. Ezt a hét évet tőlünk senki nem tudja elvenni. Nem elköszönök, hanem megköszönök mindent

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában