Magyar Parasport Napja

2023.02.16. 19:10

Példaképek között: méltóképpen ünnepelték büszkeségeinket

Móga Richárd

A sok jóból visszakaphattak egy szeletet baranyai paraúszóink a Magyar Parasport Napja alkalmából.

Rengeteg örömöt okoztak az elmúlt években, évtizedekben a paralimpikonjaink, így Jancsik Árpád, aki többek között Konkoly Zsófia és Iván Bence trénere, úgy döntött, hogy a Magyar Parasport Napja alkalmából a közel négy évtizedes történetet leporolja, és összehozza a generációkat.

Pécs hosszú évek óta meghatározó eredményeket ér el a hazai parasport mozgalom és paraúszás számára egyaránt. Mi se mutatja ezt jobban, minthogy az elmúlt hét paralimpiai játékokról hat bajnoki címmel, összesen 26 éremmel tértek haza a szakosztály versenyzői.

 

– Mikor kilépek az edzői szerepkörből és látom azt, hogy mozgássérültként eleve hátránnyal indulnak az életben, de kitartással, alázattal, valamint nagyon sok munkával elérik a céljaikat, az borzasztóan inspiráló számomra is – nyilatkozta lapunknak Jancsik Árpád. – Örülök, hogy ismerhetem őket, és örülök, hogy Zsófival, Bencével és mindegyikükkel, akik nem jutottak el nemzetközi szintig dolgozhatok, dolgozhattam. Igazi példaképek!

A baranyai kiválóságok mosolyánál már csak az a 26 érem ragyogott jobban, amit irdatlan mennyiségű munkával sikerült megszerezniük. Már csak abban bízhatunk, hogy akár a rendezvénynek köszönhetően is ráébrednek arra, hogy milyen sokat adtak az embereknek, a magyar sportnak.

Akik az eseményen részt vettek: Hoffmann Judit, Konkoly Zsófia, Pásztory Dóra és Sors Tamás paralimpiai bajnokok, Kovács Ervin paralimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, valamint Baka Dorottya, Poprócsi Tímea és Iván Bence.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában