Küzdősport

2023.03.01. 11:02

Hat éremmel tértek haza az osztrák kalandról

Móga Richárd

Forrás: SAYU GYM Pécsi Muaythai Akadémia

Parádés eredményekkel rukkolt elő a PEAC, a NAKE és a Pécsvárad kooperációjával 5 baranyai sportoló Ausztriában, a Weiz Open Európa-kupán, ahol tíz országból 430 sportoló tette próbára magát. 

Ennyi kiváló sportember között megmérkőzni már önmagában bravúros, de Melis Bálinték elhatározták, hogy nem térnek haza üres kézzel. Blazsekovics Mirkó, Schiffer Ádám, valamint Melis Bálint révén három aranyérmet, Schwindli Hajnalka és Kórós Richárdnak köszönhetően két ezüstérmet tehettek zsebre, sőt, Blazsekovics Mirkó még egy bronzérmet is betett a bőröndbe. A névjegyüket letevő harcosok már korábban is bizonyították, hogy mire képesek, de nemzetközi porondon mindig megsüvegelendő egy ilyesfajta teljesítmény. 

Ez jó felkészülésként szolgált a közelgő nagy küzdelemre, az IFMA Muaythai Európa-bajnokságra, amit Ankarában rendeznek meg március 20-tól. 

– Az év folyamán az említett IFMA Muaythai Eb mellett az októberi IFMA Muaythai világbajnokságra készülök, valamint az augusztusi WAKO Kick-box Európa-bajnokságra való kijutás a fő cél – mesélt terveiről Melis Bálint, a PEAC sportembere. – Emellett még elképzelhető egy-egy Eb-, illetve vb-részvétel, világkupa-szereplés, de csak ha belefér a felkészülési időbe. Bízom benne, hogy egyre több csapattársammal együtt tudunk részt venni a versenyeken, és hasonló teljesítményt tudunk majd letenni az asztalra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában