Autósport

2023.03.14. 16:26

Szelíden szlalomoztak a Vadkutyák: az esőben is rekordmezőny állt rajthoz

Sz. Zs.

Fotó: Csobán Róbert

Az EXPO Center betontengere adott otthont a hétvégén az idei amatőr autós Sopia-Net Szlalombajnokság InterCars- és Bázis Bau-kupáért kiírt első fordulójának. Amint az eseményeket a főszervező, Király Gábor röviden, de örömmel összefoglalta, a reggeli eső ellenére a vártnál is több, 101 autó nevezett – majd teljesítette a pályát némileg önmegtartóztató száguldással balesetmentesen.

A gokart-betétfutamok melletti kategóriákban ezúttal négy futamon, összesen négy kilométernyi körözés várt a pilótákra, akik között tíz kategóriában – külön a juniorok, hölgyek, utcai autók és Lada-fanok között – hirdettek győztest (részletek a rendező Wild Dogs Slalom Facebook-oldalán).

A nyitófutamot a nézőket, sőt, a gyerekeket megszólító különleges programok színesítették. A gyerekrajzverseny és veteránautó-kiállítás mellett ugyanis a pilóták és szurkolók is benevezhettek abba a jótékonysági kerékcsere-versenybe, amelynek egyébként szolíd nevezési díját teljes egészében a Baranya vármegyei Gyermekvédelmi központnak juttatja el a szervező. Ennek során egy fél demo F–1-es versenyautó első két kerekét kellett szakszerűen, de főleg gyorsan kicserélni. Az időket ráadásul ha nem is profi szerelőkével, de profi pilótákéval összemérve. E feladatból ugyanis meghívott vendégként a Ranga testvérek, László és Péter is kivette a részét – a hírek szerint szégyent sem vallva tempójukkal.

A baranyai szlalomsorozat április 22-én, Orfűn folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában